40 min

Gegrilde kreeft met kervel-dragonboter

Ingrediënten

  • 2 levende kreeften
  • 1 eetlepel zout + extra
  • 75 gram boter, gesmolten
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 2 eetlepel kervel, fijngesneden
  • 1/2 eetlepel dragon, fijngesneden
  • 2 levende kreeften,
  • 1 eetlepel zout + extra,
  • 75 gram boter, gesmolten,
  • rasp en sap van 1 citroen,
  • 2 eetlepel kervel, fijngesneden,
  • 1/2 eetlepel dragon, fijngesneden

Benodigheden

  • Grote plastic zak
  • barbecue
  • houtskool
  • aanmaakblokje
  • bak met ijswater
  • en kreeftenschaar 

Bereiding

  • Stop de kreeften in een plastic zak en leg ze 2 uur in de vriezer (dit schijnt de minst pijnlijke manier te zijn om ze te doden).

  • Maak de barbecue 20-30 minuten van tevoren aan, zodat de kooltjes mooi gaan gloeien.

  • Breng een grote pan met water aan de kook, voeg het zout toe en laat de kreeften erin zakken. Kook ze 4 minuten voor. Haal ze eruit en leg ze in een bak met ijswater, zodat ze niet verder garen.

  • Snijd de kreeften met een groot, scherp mes overlangs doormidden. Kraak de scharen alvast voor met een kreeftenschaar, maar laat die wel om het vlees zitten.

  • Kwast de snijvlakken van de kreeft lichtjes in met gesmolten boter en leg ze op het karkas op de barbecue. Grill ze 5 minuten, keer ze en grill nog een minuut of 3 op de vleeskant.

  • Meng de citroenrasp, een paar druppels citroensap, een snuf zout, peper en de kervel en dragon door de rest van de gesmolten boter.

  • Keer de kreeften opnieuw, zodat ze met hun karkas op het barbecuerooster liggen en kwast het kreeftenvlees royaal in met de kruidenboter. Laat ze zo nog ongeveer 3 minuten garen.

  • Serveer de kreeften met de rest van de kruidenboter in een kommetje erbij.

Terug naar boven