Kipfilet met mosterdsaus en cola-rijst

Ingrediënten

  • Voor 6 personen
  • 1 kg kipfilet (6 stuks borstfilets)
  • 1 platgedrukt knoflookteentje
  • 1 grote platgedrukte ui (ui met een vork plat drukken)
  • 1 snufje zout en peper
  • 50 ml olijfolie
  • 10 gr fijngehakte ui
  • 2 gr maïzena
  • 150 ml witte wijn
  • 20 gr milde mosterd
  • 2 gr fijngehakte peterselie
  • 200 ml slagroom
  • 200 gr Basmatirijst
  • 300 ml Coca-Cola
  • 100 gr rozijnen
  • 30 ml olijfolie
  • 1 gr knoflookpoeder
  • 1 snufje zout en peper Voor 6 personen
  • 100 ml olijfolie
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 groene paprika, in reepjes gesneden
  • 10 gr uienringen
  • 300 gr rijpe mango, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1 sla-krop, gewassen en geplukt
  • 75 ml witte wijn
  • 50 ml azijn
  • 1 gr verse estragon
  • 1 gr verse koriander
  • 1 snufje zout en peper naar behoefte
  • Voor 6 personen,
  • 1 kg kipfilet (6 stuks borstfilets),
  • 1 platgedrukt knoflookteentje,
  • 1 grote platgedrukte ui (ui met een vork plat drukken),
  • 1 snufje zout en peper,
  • 50 ml olijfolie,
  • 10 gr fijngehakte ui,
  • 2 gr maïzena,
  • 150 ml witte wijn,
  • 20 gr milde mosterd,
  • 2 gr fijngehakte peterselie,
  • 200 ml slagroom,
  • 200 gr Basmatirijst,
  • 300 ml Coca-Cola,
  • 100 gr rozijnen,
  • 30 ml olijfolie,
  • 1 gr knoflookpoeder,
  • 1 snufje zout en peper Voor 6 personen,
  • 100 ml olijfolie,
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden,
  • 1 groene paprika, in reepjes gesneden,
  • 10 gr uienringen,
  • 300 gr rijpe mango, geschild en in kleine blokjes gesneden,
  • 1 sla-krop, gewassen en geplukt,
  • 75 ml witte wijn,
  • 50 ml azijn,
  • 1 gr verse estragon,
  • 1 gr verse koriander,
  • 1 snufje zout en peper naar behoefte

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. De kipfilets met de platgedrukte knoflook, platgedrukte ui, zout en peper goed inwrijven en minstens 1 uur laten marineren. Het vlees in een passende braadpan de olie verhitten en het vlees gaar braden.

  • De gehakte uien in een koekenpan in de olie glazig bakken. De maïzena in de wijn oplossen en met de mosterd, zout en peper aan de uien toevoegen. Het geheel 4 minuten roerende laten inkoken. Kort voor het serveren de fijngehakte peterselie en de slagroom onder de saus roeren, niet meet laten koken. De kip met de saus serveren.

  • Olie knoflook en zout in een passende stoofpan verhitten en de rijst toevoegen. Aanbraden en steeds blijven roeren. De cola toevoegen en laten koken. Op het einde van de gaartijd de rozijnen toevoegen, nog even laten garen op niet te hoog vuur en daarna serveren.

  • Paprika en uien in een koekenpan 3 minuten in iets olie fruiten. De pan van het vuur nemen en alles laten afkoelen. Van wijn, azijn en de kruiden een slasaus roeren. De slasaus met de afgekoelde paprika- uimengsel en de mango mengen. De geplukte sla over de borden verdelen en de mango- sla erop presenteren met de kipfilet begoten met mosterdsaus. Tip: de mangosla kunt u ook apart in een mooi schaaltje presenteren.

Terug naar boven