Prei Cannelloni

Ingrediënten

  • Voor 25 cannellonipijpjes
  • 25 stukken vrij dikke prei alleen het vaste gedeelte van 7,5 cm lang
  • 100 ml olijfolie
  • 300 gr uien, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 500 gr rundergehakt
  • 400 gr Parma ham dunne plakjes, fijngehakt
  • 5 gr ge(vries)droogde peterselie
  • 100 gr tomatenpuree, in 50 gram heet water opgelost
  • 3 eieren
  • 3 gr witte peper
  • 60 ml olijfolie
  • 200 gr uien, schoongemaakt en fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 1600 gr gehakte tomaten uit blik
  • 30 gr tomatenpuree
  • 10 zwarte olijven, zonder pit en fijngehakt
  • 2 gr ge(vries)droogde tijm
  • 100 gr gemalen Parmezaanse kaas
  • 100 gr pijnboompitten
  • 3 gr witte peper
  • 10 gr keukenzout
  • Voor 25 cannellonipijpjes,
  • 25 stukken vrij dikke prei alleen het vaste gedeelte van 7,5 cm lang,
  • 100 ml olijfolie,
  • 300 gr uien, schoongemaakt en fijngesnipperd,
  • 500 gr rundergehakt,
  • 400 gr Parma ham dunne plakjes, fijngehakt,
  • 5 gr ge(vries)droogde peterselie,
  • 100 gr tomatenpuree, in 50 gram heet water opgelost,
  • 3 eieren,
  • 3 gr witte peper,
  • 60 ml olijfolie,
  • 200 gr uien, schoongemaakt en fijngesnipperd,
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet,
  • 1600 gr gehakte tomaten uit blik,
  • 30 gr tomatenpuree,
  • 10 zwarte olijven, zonder pit en fijngehakt,
  • 2 gr ge(vries)droogde tijm,
  • 100 gr gemalen Parmezaanse kaas,
  • 100 gr pijnboompitten,
  • 3 gr witte peper,
  • 10 gr keukenzout

Bereiding

  • Kook de stukken prei beetgaar in iets zeezout en olie, daarna in ijswater terug koelen om een mooie frisse kleur te krijgen. Druk daarna met een rond voorwerp het midden voorzichtig eruit zodat er drie ringen over blijven

  • Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui glazig, voeg het gehakt toe en bak dit rul, ca. 5 minuten mee. De pan van het vuur nemen en het gehakt in een bak met de ham en de peterselie goed mengen. Voeg de opgeloste tomatenpuree, peper, en de eieren toe en zet alles goed onder elkaar tot er een goede binding is verkregen. Schep het ham mengsel in een spuitzak met een mond van 1 cm. Zet de prei cannellonipijpjes rechtop op een tafel en spuit de vulling erin. Leg ze in rijen in de tomatensaus.

  • Maak voor de saus de olie heet in een braadpan en fruit daarin de uien en knoflook. Ca. 10 minuten fruiten tot ze zacht zijn en dan de tomaten, tomatenpuree, zwarte olijven, tijm, peper en zout erdoor roeren. In 2 tot 3 minuten snel doorkoken en dan over de bodem van de ovenschotel uitgieten ( waar de 25 prei - cannellonipijpen in passen).

  • Smeer de bovenkant van de prei - cannellonipijpen in met een beetje olijfolie en strooi er de Parmezaanse kaas en de pijnboompitten over. gedurende 25 tot 30 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 220°C tot de bovenkant goed geel is en een kerntemperatuur van 70°C is bereikt. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Presenteer deze schaal in de toonbank met prijs en naamaanduiding, zorg dat de schaal schoon is en dat er altijd een schone uitscheplepel bij is.

  • In oven of magnetron bakjes gepresenteerd. verwarmen in magnetron: prik enkele gaatjes in de bovenfolie; magnetron 700 Watt, ca. 7 minuten. Oven; voorverwarmen op 180°C in bakje, pannetje of ovenschotel 25 minuten verwarmen, tot het gerecht door en door warm is.Borden goed warm maken in heet water en op warme borden serveren.

Terug naar boven