Kipfilet Cordon Bleu

Ingrediënten

  • Ongeveer 20 stuks winkelklare kipfilets, die opengesneden zijn voor de cordon bleu.
  • 500 gram Incourante delen gekookte ham (door de 3 mm plaat gemalen)
  • 300 gram Gemalen of geraspte belegen Goudse kaas
  • 200 gram Rinse appelstroop. De buitenzijde met kipkruiden heel licht bestrooien
  • 2 Grote uien
  • 120 gram Boter
  • 45 gram Bloem
  • 50 cl Droge witte wijn
  • 50 cl Rode of witte azijn
  • 4 In stukjes gesneden augurken
  • 2 gram Verse fijngehakte dragon
  • 5 gram Verse fijngehakte peterselie
  • 2 gram Verse fijngehakte kervel
  • 2 Bouillonblokjes
  • 12 cl Water
  •   Zout en peper. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af
  • 1,2 kg In de schil gekookte aardappelen(vastkokers)
  • 1,4 kg Geblancheerde diepvries roosje bloemkool, groene en rode paprika’s, sperzieboontjes (in gelijke hoeveelheden)
  • 500 gram Gekookte ham, in kleine blokjes gesneden
  • 500 ml Slagroom
  • 500 ml Melk
  • 6 Eieren
  • 200 gram Vers geraspte belegen Goudse kaas
  • 10 gram Keukenzout
  • 5 gram Witte peper
  • 2 gram Geraspte nootmuskaat
  •   Boter of olie om te schaal mee in te vetten
  • Ongeveer 20 stuks winkelklare kipfilets, die opengesneden zijn voor de cordon bleu.,
  • 500 gram Incourante delen gekookte ham (door de 3 mm plaat gemalen),
  • 300 gram Gemalen of geraspte belegen Goudse kaas,
  • 200 gram Rinse appelstroop. De buitenzijde met kipkruiden heel licht bestrooien,
  • 2 Grote uien,
  • 120 gram Boter,
  • 45 gram Bloem,
  • 50 cl Droge witte wijn,
  • 50 cl Rode of witte azijn,
  • 4 In stukjes gesneden augurken,
  • 2 gram Verse fijngehakte dragon,
  • 5 gram Verse fijngehakte peterselie,
  • 2 gram Verse fijngehakte kervel,
  • 2 Bouillonblokjes,
  • 12 cl Water,
  •   Zout en peper. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af,
  • 1,2 kg In de schil gekookte aardappelen(vastkokers),
  • 1,4 kg Geblancheerde diepvries roosje bloemkool, groene en rode paprika’s, sperzieboontjes (in gelijke hoeveelheden),
  • 500 gram Gekookte ham, in kleine blokjes gesneden,
  • 500 ml Slagroom,
  • 500 ml Melk,
  • 6 Eieren,
  • 200 gram Vers geraspte belegen Goudse kaas,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 5 gram Witte peper,
  • 2 gram Geraspte nootmuskaat,
  •   Boter of olie om te schaal mee in te vetten

Benodigheden

  • Houten cocktailprikkers
  • Een spuitzak met een grote opening.

Bereiding

  • Weeg de grondstoffen voor de vulling nauwkeurig af. meng de ingrediënten voor de vulling,(ham, kaas en appelstroop ) goed door elkaar tot er een licht bindende massa. Elk opengesneden kip cordon bleu-lapje met ca. 50 gram hamvulling vullen met een lepel of een spuitzak. De opening met een houten cocktailprikker dicht maken. De cordon bleu aan de buitenkant aan beide zijde licht bestrooien met kipkruiden. Elk opengesneden kip cordon bleu-lapje met ca. 50 gram hamvulling vullen met een lepel of een spuitzak. De opening met een houten cocktailprikker dicht maken. De cordon bleu aan de buitenkant aan beide zijde licht bestrooien. Gebruik een voorverwarmde oven van 180°C..

  • De kip cordon bleu op roosters leggen. De kip cordon bleu dichtschroeien 10 minuten op 180°C. De temperatuur op 90°C instellen en nog 15 minuten doorgaren (opletten want de temperatuur zakt langzaam naar 90°C). Kijk of de kip cordon bleu de juiste gaarheid hebben.

  • De kip cordon bleu rustig af laten koelen en in de koelcel geheel doorkoelen. Snijd de uien in dunne plakjes. Draai de uien nu om en snipper de plakjes. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en doe er de uien bij; boven een matig vuur goudbruin laten worden. De bloem erin strooien en al roerend 8-10 minuten laten koken, tot de bloem bruin wordt. Meng de wijn met de azijn. Doe dat geleidelijk bij het bloemmengsel en blijf roeren tot een gladde, bruine saus. Zout en peper toevoegen en 15 minuten laten sudderen. Doe er nu de augurken en de kruiden bij. Los de bouillonblokjes in water op voeg dat bij de saus; goed doorroeren. Nog eens 10 minuten laten sudderen.  Aflaten koelen en bij de kip cordon bleu in apart bakje verkopen.

  • Pel de aardappelen en snijd ze in plakken van circa ½ cm dik. Laat de groenten ontdooien. Snijd de gekookte ham in kleine blokjes

  • Klop de slagroom, de melk en de eieren door elkaar. Roer er de kaas door en voeg er het zout, de peper en nootmuskaat bij. 

  • Bestrijk een ovenschaal met wat boter of olie. verdeel de aardappelplakjes om en om met de groenten en gekookte ham in de schaal. Giet er het eimengsel over en zet de schaal circa 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200°C.Buiten de oven laten afkoelen en doorkoelen in de koelcel.

Terug naar boven