Moussaka met rijst

Ingrediënten

  • 400 gram rijst
  • 4 uien
  • 30 gram boter
  • 600 gram rundergehakt, zonder kruiden
  • 1 snufje zout
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2,5 dl melk
  • 20 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 snufje witte peper
  • 1 aubergine
  • 1 citroen (het sap)
  • 400 gram rijst,
  • 4 uien,
  • 30 gram boter,
  • 600 gram rundergehakt, zonder kruiden,
  • 1 snufje zout,
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas,
  • 2,5 dl melk,
  • 20 gram bloem,
  • 2 eieren,
  • 1 snufje witte peper,
  • 1 aubergine,
  • 1 citroen (het sap)

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. De rijst in enkele minuten gaarkoken, in een vergiet scheppen en laten uitdampen. De uien pellenfijn snipperen en in boter glazig fruiten. Het gehakt toevoegen en onder voortdurend omschepperen aanbraden. Het gehakt goed met de rijst vermengen en in een ingevette vuurvaste schaal doen. De kaas erdoor scheppen. De melk aan de kook brengen en met wat bloem vermengen. De melk van het vuur halen en een beetje laten afkoelen, voorzichtig de opgeklapte eieren erdoor roeren en het citroensap toevoegen, met zout en peper op smaak brengen. Het merendeel van dit mengsel over de rijst gieten vervolgens drie plakken aubergine op het mengsel leggen en het laatste beetje er overheen gieten.

  •  Laat het gerecht in een oven 150 graden Celsius ca. 20 minuten gratineren. Met kropsla serveren.

Terug naar boven