Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Verhit de olie in een braadpan en braad ze rondom goudbruin. Blus af met de wijn en voeg de blokjes tomaat, de laurier, oregano, zout en peper toe. Breng aan de kook, draai de warmte bron zo laag mogelijk en laat de kippenbouten met het deksel op de pan circa 30 minuten zachtjes stoven. Voeg de olijven toe en laat ze nog 15 minuten stoven. Neem de kippenbouten uit de pan en houd ze warm. Verwijder de laurierblaadjes. Roer de yoghurt en de maïzena door elkaar en roer door de saus. Laat kort koken. Leg de kippenbouten terug in de pan en laat nog kort doorwarmen. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.
Presenteer deze kip met tomaten en olijven in zwarte of witte stenen bakken in de toonbank. Presenteer er apart rijst bij. Of in oven of magnetron bakjes, vul het bakjes met kip met tomaten en olijven. Vul een ander bakje met gekookte rijst.
Verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van uw magnetron. Verhit het gerecht in pannetje, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is af en toe omroeren). Verhit in een ander pannetje de gekookte rijst eventueel met iets boter tot hij door en door warm is. Borden goed warm maken in heet water en op de warme borden serveren.
Beeld: ©Oxana Denezhkina/Shutterstock.com