De winkelklare kalkoenborst van ± 500 gram per stuk opensnijden zodat er een platte lap ontstaat. Meng parmezaanse kaas met de gewelde Italiaanse groenten en bedek de kalkoenborst met een laagje van dit mengsel van 1 á 2 cm dikte. Het geheel nu spiraalvormig oprollen en met rolladetouw om de 2 cm stevig opbinden. De buitenzijde aan één kant licht bestrooien met grillkruiden.
In cassarole of grote braadpan olie heet maken en daarin de rollade rondom 10 – 12 minuten aanbraden. Vleesbouillon bijgieten, pan afsluiten en de rollade in ca. 50 minuten op kleinste pit gaar laten smoren. Af en toe keren en soms wat bouillon en witte wijn toevoegen. De rollade uit de pan nemen en warm houden. De braadjus kunt u met water van de bodem losmaken, eventueel met maïzena binden die u met room hebt vermengd. De saus met peper en zout op smaak brengen.
Verwijder het rolladetouw, snijd de rollade in plakken en leg ze op een voorverwarmde schaal. Beetje saus erover schenken en rest van de saus in sauskom apart erbij geven.
Met recht een feestelijk gebraad, waarbij gestoofde venkel of bleekselderij goed zal smaken. Datzelfde geldt voor een combinatie van worteltjes, pommes frites of rösti. Een goed gekoelde witte wijn of een muskaatwijn doet de rest.
Beeld: ©Timolina/Shutterstock.com