Kip Kiev & Prosciutto di Parma Traybake

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 750 gram Charlotte aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, ongeschild en fijngesneden
  • 1 citroen, rasp de helft en dan in dunne plakjes snijden
  • 150 gram Mascarpone kaas
  • 2 eetlepels dragon, fijngehakt, plus extra om te serveren
  • 4 grote kippenborsten
  • 8 plakjes Prosciutto di Parma
  • 300 gram fijne sperziebonen, bijgesneden
  • 200 ml kippenbouillon
  • Voor 4 personen,
  • 750 gram Charlotte aardappelen,
  • 2 eetlepels olijfolie,
  • 4 teentjes knoflook, ongeschild en fijngesneden,
  • 1 citroen, rasp de helft en dan in dunne plakjes snijden,
  • 150 gram Mascarpone kaas,
  • 2 eetlepels dragon, fijngehakt, plus extra om te serveren,
  • 4 grote kippenborsten,
  • 8 plakjes Prosciutto di Parma,
  • 300 gram fijne sperziebonen, bijgesneden,
  • 200 ml kippenbouillon

Bereiding

  • Verwarm de oven op 220°C/200°C hetelucht /gas. Snijd de aardappelen ongeveer 5 mm dik en leg ze in op een grote bakplaat (30cm x 40cm). Voeg de olijfolie, knoflook en wat kruiden toe, meng goed met je handen en spreid uit tot een gelijkmatige laag. Leg de schijfjes citroen erin en zet 20-25 minuten in de oven, tot de aardappelen gaar zijn.

  • Klop ondertussen de mascarpone, citroenrasp, dragon en wat kruiden door elkaar. Snijd een sneetje in de zijkant van elke kipfilet, maar zorg ervoor dat je niet door de andere kant heen prikt.

  • Maak met je vingers een kuiltje en stop het mascarponemengsel erin. Kruid de kipfilets lichtjes en wikkel er 2 plakjes Prosciutto di Parma omheen, zodat het kuiltje goed bedekt is.

  • Haal de aardappels uit de oven, schep ze voorzichtig door de bonen en leg de kip erop. Giet de bouillon over de aardappels en besprenkel de kip met een beetje olie. Zet het gerecht 18-20 minuten terug in de oven, tot de kip gaar is en de bonen zacht zijn. Serveer met een beetje extra dragon.

Terug naar boven