Maak alle ingrediënten schoon en snijd ze klein. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Trek sliertjes van de citroen, halveer deze en pers de helften uit (klein beetje sap bewaren voor bij de paprika’s). Halveer de abrikozen, haal de pit er uit en snij de abrikozen in kleine blokjes. Bak de uien glazig in hete olijfolie, voeg de tomatenpuree toe, bak hier kort mee aan, bestrooi met meel, blus dit af met kippenbouillon, voeg nu de kippenfond toe tot het beetgaar is, daarna af laten koelen. Abrikozen, mangochutney, lente-uitjes, salie, groene pepers, citroen sliertjes, scheutje citroensap en de chilipoeder vermengen met het uienmengsel.
Sla de kalkoenschnitzels plat, kruid met zout, verdeel de vulling op een helft en sla deze dicht en zet deze vervolgens vast met cocktail prikkers. Bak de rolletjes in hete olijfolie aan alle kanten goed en zet de pan in een voorverwarmde oven bij circa 160 graden Celsius en laat deze 15 tot 20 minuten garen.
Bak de paprikaschijven in hete olijfolie, bestrooi deze met basterdsuiker, laat het licht karameliseren, blus af met kippenbouillon, voeg een scheutje citroensap toe en bak het mengesel beetgaar.
Verwijder de kalkoenrolletjes van de cocktail prikkers, snijd ze schuin door, leg ze op een ovaal bord met de paprika wat saus van de paprika licht begieten, met warm stokbrood presenteren. Garneren met toefje tuinkers.
Foto: ©marekuliasz/Shutterstock.com