Hazenpeper in wildmarinade

Ingrediënten

  • 1 kg winkelklaar hazenvlees zonder been en zenen; in blokjes gesneden.
  • 100 gram Bakboter
  • 120 gram Bruine ragoûtmix
  • 1 liter Heet water
  • 600 gram Wildmarinade(naar keuze)
  • 3 gram Witte peper
  • 10 gram Keukenzout
  • 150 gram Bloem Oven of magnentronbakjes met drie vakjes.
  • 1 kg winkelklaar hazenvlees zonder been en zenen; in blokjes gesneden.,
  • 100 gram Bakboter,
  • 120 gram Bruine ragoûtmix,
  • 1 liter Heet water,
  • 600 gram Wildmarinade(naar keuze),
  • 3 gram Witte peper,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 150 gram Bloem Oven of magnentronbakjes met drie vakjes.

Benodigheden

  • Oven of magnentronbakjes met drie vakjes.

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af. Wrijf het vlees in met zout en peper (in een bak) en laat het ± 10 minuten intrekken. Bestrooi de blokjes vlees nu met de bloem en hussel het geheel door de bloem

  • Verhit de bakboter in een ruime braadpan. Als het schuim is weggetrokken de blokjes hazenvlees op hoog vuur rondom bruin bakken. Roer de bruine ragoûtmix er door en laat het geheel aan de kook komen. Voeg al roerend het hete water erbij. Voeg nu de wildmarinade toe. Laat het gerecht in ongeveer 1.5 uur gaat stoven met een deksel op de pan en op een laag pitje. Het gerecht daarna in de koelcel laten afkoelen.

  • Gebruik drievaksbakjes. Vul het grootste vak met hazenpeper (± 250 gram), het middelgrote vullen met gekookte aardappelen (± 250 gram) en het kleinste vak met vruchtencompote uit pot (± 250 gram).

Terug naar boven