Kalfsvleesgratin met champignons

Ingrediënten

  • 1 kg kalfsvlees van de hals of schouder in dunne reepjes gesneden
  • 3 gram Witte peper
  • 15 gram Keukenzout
  • 1 gram Paprikapoeder
  • 200 gram Gesnipperde uien
  • 300 ml Vleesbouillon
  • 50 gram Crème fraîche
  • 150 ml Droge witte wijn
  • 500 gram Verse kleine champignons
  • 40 ml Citroensap
  • 50 gram Bakboter (kalfsvlees)
  • 80 gram Boter (champignons)
  • 100 gram Kleine klontjes boter
  • 100 gram Geraspte emmentaler kaas
  • 50 gram Vers gehakte peterselie, als eindgarnering.
  • 1 kg kalfsvlees van de hals of schouder in dunne reepjes gesneden,
  • 3 gram Witte peper,
  • 15 gram Keukenzout,
  • 1 gram Paprikapoeder,
  • 200 gram Gesnipperde uien,
  • 300 ml Vleesbouillon,
  • 50 gram Crème fraîche,
  • 150 ml Droge witte wijn,
  • 500 gram Verse kleine champignons,
  • 40 ml Citroensap,
  • 50 gram Bakboter (kalfsvlees),
  • 80 gram Boter (champignons),
  • 100 gram Kleine klontjes boter,
  • 100 gram Geraspte emmentaler kaas,
  • 50 gram Vers gehakte peterselie, als eindgarnering.

Benodigheden

  • Stenen witte ovenschaal die in de toonbank gepresenteerd kan worden.

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Was de champignons, laten uitlekken en met het citroensap besprenkelen.

  • Kalfsvlees; smelt de bakboter in een braadpan en schroei de reepjes kalfsvel dicht. Voeg peper, zout en paprikapoeder toe. Vleesbouillon toevoegen. Aan de kook brengen en 45 minuten op laag vuur later pruttelen. Champignons; boter in een andere braadpan verhitten en de uien glazig fruiten, champignons toevoegen en goed gaar laten worden. Binden met de crème fraîche en daarna de witte wijn toevoegen. met deksel op de pan op middelhoog voor 40 minuten laten smoren.

  • Vlees en de champignons in de ovenschaal scheppen alles even onder elkaar mengen, met kleine klontjes boter bestrooien nu de geraspte kaas er over strooien en in een voorverwarmde oven van 220°C gratineren tot de kaas goudbruin is. Daarna laten afkoelen en doorkoelen in de koelcel.

  • Presenteer deze kalfsvleesgratin  met champignons ovenschaal in de toonbank afgegarneerd met peterselie en zorg ervoor dat de randen schoon zijn. Presenteer dit product ook in 1 - vaks oven - of magnetronbakjes met 300 á 400 gram  kalfsvleesgratin met champignons.

  • Bakje in oven of magnetron verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van de apparatuur. Of het gerecht op een bord verhitten in een voorverwarmde oven van 80°C gedurende 30 minuten. Het gerecht moet door en door verhit worden.

Terug naar boven