Italiaanse Ossebuco, kalfsvlees in tomatensaus

Ingrediënten

  • 10 kalfsschenkels van ongeveer 3 cm dikte
  • 6 gram Witte peper
  • 20 gram Keukenzout
  • 6 gram Ge(vries)droogde tijm
  • 2 Grote uien
  • 2 Teentjes knoflook
  • 5 stuks Stuks laurierblaadjes
  • 2 ½ fles Grand’Italia Sugocasa met groenten
  • 3 dl Witte wijn
  • 45 gram Grand’Italia Pesto Rosso (potjes van 135 gram per stuk)
  • 100 gram Grand’Italia olie di oliva (olijfolie, in te wrijven en te bakken)
  • Bosje fijngehakte verse basilicum.
  • 10 kalfsschenkels van ongeveer 3 cm dikte,
  • 6 gram Witte peper,
  • 20 gram Keukenzout,
  • 6 gram Ge(vries)droogde tijm,
  • 2 Grote uien,
  • 2 Teentjes knoflook,
  • 5 stuks Stuks laurierblaadjes,
  • 2 ½ fles Grand’Italia Sugocasa met groenten,
  • 3 dl Witte wijn,
  • 45 gram Grand’Italia Pesto Rosso (potjes van 135 gram per stuk),
  • 100 gram Grand’Italia olie di oliva (olijfolie, in te wrijven en te bakken),
  • Bosje fijngehakte verse basilicum.

Benodigheden

  • Ovenschaal die in de toonbank gepresenteerd kan worden.

Bereiding

  • Pel en snipper de uien en knoflook. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de ovenschaal in. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Wrijf de kalfsschenkels in met de peper het zout en de tijm.

  • Verhit de rest van de olie in een braadpan(slee). Schroei de kalfsschenkels dicht. Leg ze in de ovenschaal. Fruit uiensnipper en voeg na 4 minuten knoflook snippers toe en fruit 1 minuut mee. Ui met laurierblaadjes over ‘t vlees verdelen en hierover de Sugocasa en wijn schenken. In het midden van de oven gaar laten worden in ca. 2 uur. Verwijder de laurierblaadjes, meng de pesto door de saus. Daarna de schaal laten afkoelen en vervolgens in de koelcel doorkoelen.

  • Presenteer de schaal (afgegarneerd met fijngehakte basilicum). Presenteer dit product ook in vaksoven of magnetronbakjes met 300 à 400 gram kalfsschenkel en saus. Eventueel afgarneren met fijngehakte verse basilicum.

  • Bakje in oven of magnetron verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van de apparatuur. Of het gerecht op een bord verhitten in een voorverwarmde oven van 80°C gedurende 30 minuten. Het product moet door en door verhit zijn. 

Terug naar boven