Pel en snipper de uien en knoflook. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de ovenschaal in. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Wrijf de kalfsschenkels in met de peper het zout en de tijm.
Verhit de rest van de olie in een braadpan(slee). Schroei de kalfsschenkels dicht. Leg ze in de ovenschaal. Fruit uiensnipper en voeg na 4 minuten knoflook snippers toe en fruit 1 minuut mee. Ui met laurierblaadjes over ‘t vlees verdelen en hierover de Sugocasa en wijn schenken. In het midden van de oven gaar laten worden in ca. 2 uur. Verwijder de laurierblaadjes, meng de pesto door de saus. Daarna de schaal laten afkoelen en vervolgens in de koelcel doorkoelen.
Presenteer de schaal (afgegarneerd met fijngehakte basilicum). Presenteer dit product ook in vaksoven of magnetronbakjes met 300 à 400 gram kalfsschenkel en saus. Eventueel afgarneren met fijngehakte verse basilicum.
Bakje in oven of magnetron verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van de apparatuur. Of het gerecht op een bord verhitten in een voorverwarmde oven van 80°C gedurende 30 minuten. Het product moet door en door verhit zijn.