Gegratineerde kabeljauw met aïoli

Ingrediënten

  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 4 ansjovisfilets
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 75 gram oudbakken wit broodkruim
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Peper en zout
  • 600 gram kabeljauwfilet,
  • 4 ansjovisfilets,
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 1 theelepel citroenrasp,
  • 1 eetlepel citroensap,
  • 6 eetlepels olijfolie,
  • 75 gram oudbakken wit broodkruim,
  • 4 eetlepels mayonaise,
  • 2 eetlepels crème fraîche,
  • Peper en zout

Bereiding

  • Kabeljauw heeft een fijne smaak en kan je eindeloos combineren. In dit gerecht combineren we kabeljauw met een lekkere ansjovispasta en aïoli. Deze smakencombinatie is heerlijk en geen één hiervan overheerst. 

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kabeljauw af en dep deze droog.

  • Hak de ansjovisfilets met de peterselie en een gepeld teentje knoflook zeer fijn. Voeg citroenrasp, citroensap en peper toe en roer alles met 3 eetlepels olijfolie tot een pasta.

  • Leg de kabeljauwmoten naast elkaar in een licht ingevette ovenschaal en bestrijk ze met de ansjovispasta. Bestrooi ze met fijngemaakt broodkruim en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Zet de kabeljauw 20-25 minuten in het midden van de oven totdat de broodkruimels goudbruin zijn.

  • Maak intussen de aïoli door de gepelde knoflookteentjes te mengen met de mayonaise, crème fraîche peper en zout. Serveer de knoflook mayonaise bij de gegratineerde kabeljauw.

  • Lekker met een tomatensalade.

Terug naar boven