Maak de groenten schoon en snijd ze zoals hierboven omschreven. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af. Tip: tegenwoordig kan men bij de groentewinkel deze groenten kant-en-klaar kopen. Kies dan wel voor een leverancier die echt verse en bacteriologisch goede waar levert.
De olie in een grote stoofpan verhitten en de groentereepjes (prei, wortel en koolrabi) daarin stoven. De kippenboutjes op de groente leggen en laurierblaadjes, jeneverbessen en kervel toevoegen en daarover zout en peper strooien. De bouillon erbij gieten en de boutjes in de gesloten pan ongeveer 30 minuten laten stoven (kijk of de boutjes voldoende gaar zijn).Laat de massa afkoelen op een koele plaats en meteen daarna goed laten doorkoelen in de koelcel. Voor de presentatie de laurierblaadjes en jeneverbessen verwijderen.
Presenteer de gestoofde kippenboutjes met groente in stenen bakken. Zet er een kaartje bij waarop is vermeld dat dit een kindergerecht is. Zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheplepels. Presenteer het gerecht daarnaast ook in oven- of magnetronbakjes met 1 vakje; kippenboutjes en groentereepjes erin doen en bouillon erover schenken.