Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel en per 1 teentje knoflook. Verhit een flinke scheut olie in een wokpan. Fruit de knoflook op laag vuur en voeg na 2 minuten de spinazie in delen toe, totdat alle spinazei is geslonken.
Doe vervolgens de spinazie in een vergiet en druk er me een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Doe de spinazie weer in de pan. Voeg vervolgens de crème fraîche toe, roer goed door en laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen.
Verkruimel de boterhammen in een keukenmachine of met een staafmixer.
Snijd de kabeljauw in stukken, doe het spinazie-roommengsel in een ovenschaal en leg de kabeljauw hierboven op.
Pel en pers de rest van de knoflook en voeg deze samen met 3 eetlepels olie en een flinke snuf peper en zout bij de broodkruimels. Meng goed door. Verdeel het broodkruimelmengsel over de stukken vis.
Sprenkel nog een scheut olie over het geheel en zet de ovenschaal 10 minuten in de oven totdat de vis gaar is en de broodkruimels geroosterd zijn.
Laat helemaal afkoelen om in te vriezen en zet de bevroren schaal zodra je de viscuisine weer wilt eten afgedekt met aluminiumfolie in de oven. Laat de oven verwarmen tot 180 graden en haal de schaal er na zo’n 40 minuten uit. In de vriezer blijft de viscuisine tot twee maanden goed.
Dit is een recept uit het boek 'Vriezerproof Kookboek'
Beeld: ©Chickslovefood