Indiase curry met kip

Ingrediënten

  • Mager kippenvlees om blokjes van te snijden.
  • 100 gram Patak Indiase curry (mild). Uit potjes
  • 500 gram Gepelde tomaten uit blik, in blokjes snijden
  • 300 gram Diepvries erwten
  • 200 gram Rozijnen
  • 300 gram Appel (geen moesappel) in blokjes gesneden
  • 250 gram Tomaten, in blokjes snijden
  • 400 gram Uien, fijngesnipperd
  • 100 ml Olie, om in te bakken
  • Mager kippenvlees om blokjes van te snijden.,
  • 100 gram Patak Indiase curry (mild). Uit potjes,
  • 500 gram Gepelde tomaten uit blik, in blokjes snijden,
  • 300 gram Diepvries erwten,
  • 200 gram Rozijnen,
  • 300 gram Appel (geen moesappel) in blokjes gesneden,
  • 250 gram Tomaten, in blokjes snijden,
  • 400 gram Uien, fijngesnipperd,
  • 100 ml Olie, om in te bakken

Bereiding

  • Maak eerst alle ingrediënten schoon en snijd ze zoals hierboven omschreven. Weeg daarna alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Verhit de olie in een braad pan en braad de blokjes vlees aan in ca. 5 minuten. Voeg de gesnipperde uien toe en fruit ze even mee. Voeg volgens de gebruiksaanwijzing op het Patak potje aantal eetlepels van de curry pasta toe en bak het even mee. De gepelde blokjes tomaat voegen we samen met het vocht uit de blikjes toe aan het mengsel in de pan. Vul het geheel aan met ca. een blikjes water. Voeg dan de doperwten, stukjes appel, tomaat en rozijnen toe aan der saus en laat het geheel in ca. 15 - 20 minuten gaar worden. Aflaten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Presenteer het gerecht in witte of zwarte schalen in de toonbank. Verhitten kan in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit het gerecht in pannetjes, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is). Borden goed voorverwarmen en op de  borden serveren. 

Terug naar boven