Heek à la Niçoise

Ingrediënten

  • 600 gr heekfilet met vel
  • 3 sjalotjes
  • 150 gr kleine tomaatjes
  • 2 grote gekookte aardappelen
  • 100 gr gekookte sperzieboontjes
  • 1 eetlepel kappetjes
  • 2 eetlepels zwarte olijven
  • ½ dl extra vergine olijfolie
  • 2 eetlepels crema balsamico
  •   olie
  •   peper en zout
  • 600 gr heekfilet met vel,
  • 3 sjalotjes,
  • 150 gr kleine tomaatjes,
  • 2 grote gekookte aardappelen,
  • 100 gr gekookte sperzieboontjes,
  • 1 eetlepel kappetjes,
  • 2 eetlepels zwarte olijven,
  • ½ dl extra vergine olijfolie,
  • 2 eetlepels crema balsamico,
  •   olie,
  •   peper en zout

Bereiding

  • Begin met de Niçoise: Snijd de sjalotjes in hele dunne ringetjes, de tomaatjes in kwarten, de gekookte aardappelen in kleine blokjes en de sperzieboontjes in kleinere stukjes.

  • Doe dit allemaal samen met de kappertjes in een schaal en schep de olijfolie en crema balsamico erdoor. Breng verder op smaak met versgemalen peper.

  • Verwarm intussen de borden voor in een warme oven.

  • Dep de vis droog met keukenpapier, bestrooi ze met zout en versgemalen peper.

  • Verhit wat olie in een koekenpan en bak de visfilets op de velkant 3 minuten, schep er tijdens het bakken wat van de hete olie uit de pan over zodat de bovenkant ook gaar wordt. Draai de vis niet om!

  • Verdeel een deel van de Niçoise over de borden, leg hierop de gebakken vis en schep er tenslotte de rest van de Niçoise over.

  • Dit gerecht kan heel goed als voorgerecht geserveerd worden of als hoofdgerecht met een dubbele portie van de Niçoise

Terug naar boven