Kalkoenpilav met wortel, prei en bleekselderij

Ingrediënten

  • Kalkoenvlees, in smalle reepjes gesneden.
  • 10 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 200 gram Ongekookte langkorrelige rijst
  • 2 gram Paprikapoeder
  • 1 liter Bouillon
  • 200 gram Grof gehakte ui
  • 200 gram Winterwortel, in blokjes gesneden
  • 200 gram Wit van prei, in ringentjes gesneden
  • 200 gram Bleekselderij, in kleine blokjes gesneden
  • 245 gram Verse champignons, schoongeborsteld en in flinterdunne plakjes gesneden
  • 400 gram Tomaten, ontveld en in vieren gesneden
  • 100 ml Olijfolie
  • Kalkoenvlees, in smalle reepjes gesneden.,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 200 gram Ongekookte langkorrelige rijst,
  • 2 gram Paprikapoeder,
  • 1 liter Bouillon,
  • 200 gram Grof gehakte ui,
  • 200 gram Winterwortel, in blokjes gesneden,
  • 200 gram Wit van prei, in ringentjes gesneden,
  • 200 gram Bleekselderij, in kleine blokjes gesneden,
  • 245 gram Verse champignons, schoongeborsteld en in flinterdunne plakjes gesneden,
  • 400 gram Tomaten, ontveld en in vieren gesneden,
  • 100 ml Olijfolie

Bereiding

  • Maak de diverse groenten schoon en snijd ze zoals hierboven omschreven. Tomaten in heet water dompelen en ontvellen.

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af

  • Olie verhitten in een stoofpan. Reepjes vlees daarin bakken. Rijst toevoegen en goed erdoor mengen. Met deksel op de pan 10 minuten rustig laten bakken. Dan peper , zout, paprikapoeder en bouillon erbij.

  • Vervolgens verkleinde ui, wortel, prei, bleekselderij en champignons aan de vlees en rijstmassa toevoegen, alles door elkaar scheppen en met een deksel op de pan ongeveer 10 minuten laten pruttelen.

  • Daarna tomatenpartjes toevoegen, erdoor roeren en de massa met deksel op de pan in 20 minuten gaar laten worden, op een rustige hittebron. Af en toe roeren en tussendoor eventueel naar behoefte nog wat vocht toevoegen.

  • Laat het geheel afkoelen onder af en toe roeren en in de koelcel geheel doorkoelen.

Terug naar boven