Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed. Van de lamshielen het vel met een scherp mes iets inkerven. Met gebroken bonte peperkorrels inwrijven, in hete olijfolie in een passende stoofpan rondom aanbraden en daarna uit de pan nemen. In dezelfde pan de blokjes soepgroenten mee aanbraden. Tomatenpuree toevoegen, er doorheen roeren, met maismeel bestrooien, heel even mee roosteren en de groentebouillon (750 ml) toevoegen. Steranijs, platgedrukte jeneverbessen, kaneelstengel, de rozemarijn takjes en de geschilde, platgedrukte knoflookteentjes toevoegen. Nu de aangebakken lamshielen toevoegen en in voorverwarmde oven bij 175 graden Celsius circa 50 tot 60 minuten stoven.
Bospeen schillen en over de lengte halveren. Mei raapjes dun schillen en in partjes snijden. Lente-uitjes schoon spoelen en in stukken snijden. Kerstomaten halveren. Alle groenten in gesmolten kruidenboter met iets (3 cl) groentebouillon zacht beetgaar stoven zout en peper naar smaak toevoegen.
Presenteer dit gerecht in de toonbank saus en lamshiel samen in schalen en de groenten apart er bij met naam en prijsaanduiding. Geef de consument een bereidingsadvies mee.
Presenteer dit aparte gerecht gestoofde lamshiel met gemengde groenten in de toonbank. Alle gerechten worden verpakt in een magnetron bestendige verpakking.
De maaltijden blijven 3 dagen houdbaar in uw koelkast bij 3-5 ˚C. U kunt de maaltijden ook invriezen. Maaltijde van 400 gram klaar in 3 minuten (600 Watt). Maaltijden van 500 gram, klaar in 5 minuten (600 Watt). Maaltijden, grotere portie, 700 gram, klaar in 5 minuten (600 Watt). Na verhitting de maaltijd in gesloten verpakking 5-10 minuten laten rusten, dat komt de smaak ten goede. Of verhit de het gerecht in een pannetje, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is af en toe omroeren).Het gerecht op diepe warme borden serveren.