Ham met asperges

Ingrediënten

  • asperges
  • zachte achterham
  • gekookte eieren
  • mayonaise
  • Verse warme asperges zijn natuurlijk het lekkerst. Toch is een asperge uit blik bij dit recept heel goed mogelijk
  • asperges,
  • zachte achterham,
  • gekookte eieren,
  • mayonaise,
  • Verse warme asperges zijn natuurlijk het lekkerst. Toch is een asperge uit blik bij dit recept heel goed mogelijk

Bereiding

  • Gebruik verse asperges en gaar deze. Zorg er wel voor dat ze niet al te gaar worden. Serveer ze meteen warm met de ham en de asperges. Je kunt ook asperges uit blik gebruiken. Laat ze goed uitlekken en serveer ze koud met de dun in repen gesneden achterham enkele plakjes hard gekookt ei en een klodder mayonaise. Een sneller lunch of voorgerecht kun je niet serveren. 

  • Een witte of een zachte rode wijn met niet al te veel tannine is heel lekker. Verder is een goede keuze: een vollere Riesling, de Pinot blanc, Sancerre, Grüner Veltliner, een Sauvignon Blanc, Weissburgunder of een Sylvaner. 

Terug naar boven