Zalm met groene groenten uit de wok

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 500 gram (diepvries) zalmfilet
  • 200 gram (diepvries) tuinbonen
  • 250 gram broccoli, in roosjes
  • 200 gram peultjes of sugarsnaps
  • 1 sap en rasp van ½ citroen
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt of geperst
  • 75 gram cashewnoten
  •   zout en peper
  • Voor 4 personen,
  • 500 gram (diepvries) zalmfilet,
  • 200 gram (diepvries) tuinbonen,
  • 250 gram broccoli, in roosjes,
  • 200 gram peultjes of sugarsnaps,
  • 1 sap en rasp van ½ citroen,
  • 3 eetlepel olijfolie,
  • 2 teentjes knoflook, gehakt of geperst,
  • 75 gram cashewnoten,
  •   zout en peper

Bereiding

  • Laat de zalmfilet even ontdooien als deze uit de diepvries komt. Snijd de vis in blokjes van 5 cm en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm met zout en peper naar smaak. 

  • Kook de tuinbonen en broccoli 5 minuten en voeg de laatste 3 minuten de peultjes of sugarsnaps toe. Spoel de groenten in een zeef onder koud water en laat ze uitlekken. 

  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Rooster hierin de cashewnoten en schep ze uit de pan. Voeg de rest van de olie toe. Doe de zalmblokjes, knoflook en citroenrasp in de pan en roerbak 3 minuten. 

  • Schep de groenten er voorzichtig door en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Bestrooi het gerecht met de noten. 

  • Serveer er tagliatelle of rijst bij.

Terug naar boven