Griekse kippenboutjes in witte wijnsaus

Ingrediënten

  • Winkelklare kippenboutjes van circa 220 gram per stuk
  • 10 gram Keukenzout
  • 3 gram Zwarte peper
  • 300 gram Gepelde en fijngesnipperde ui
  • 300 gram Ontvelde en in blokjes gesneden tomaat
  • 1 Laurierblad
  • 300 ml Witte wijn
  • 100 gram Boter
  • 10 gram Maïzena
  • Winkelklare kippenboutjes van circa 220 gram per stuk,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 3 gram Zwarte peper,
  • 300 gram Gepelde en fijngesnipperde ui,
  • 300 gram Ontvelde en in blokjes gesneden tomaat,
  • 1 Laurierblad,
  • 300 ml Witte wijn,
  • 100 gram Boter,
  • 10 gram Maïzena

Bereiding

  • Tomaten ontvellen en in blokjes snijden. Uien pellen en fijn snijden. Alle bestanddelen nauwkeurig afwegen.

  • De kippenbouten in een stoofpan in de hete boter aanbraden. Gesnipperde ui toevoegen en mee smoren. Dan de blokjes tomaat door de ui roeren en vervolgens zout, peper en laurierblad toevoegen en wat witte wijn erbij gieten. De massa op een laag vuur laten garen. De saus eventueel binden met maïzena.

  • Presenteer dit gerecht in witte of zwarte schalen; zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheplepels. Breng dit product ook in 1 –vaks magnetron/-ovenbakjes. Hierbij kunt u gekookte of lintpasta verkopen.

  • Magnetron: zie gebruiksaanwijzing van het apparaat; magnetron 700w; folie inprikken en daarna verwarmen. Of au bain marie verwarmen. Of in de oven:oven voorverwarmen op 180˚C en in bakje, pannetje of ovenschotel 25 minuten verwarmen. Het gerecht moet door en door verhit worden. 

Terug naar boven