zalm met paprika kaas korst en spinaziepuree

Ingrediënten

  • Voor 8 porties
  • 1200 gr zalmfilet
  • 2 citroenen
  • 160 gr rode paprika blokjes
  • 200 gr magere quark
  • 200 gr zure room
  • 10 gr bieslookrolletjes
  • 10 gr fijngehakte bladpeterselie
  • 100 gr Ajvar = een smaakmaker die hoofdzakelijk bestaat uit rode paprika, aubergine en zout
  • 50 gr tomatenpuree
  • 150 gr geraspte Emmentaler
  • Blokjes van 2 ontpitte, ontvelde middelgrote tomaten
  • Plantaardige olie en specerijen. Het komt oorspronkelijk uit Macedonië. Spinaziepuree
  • 700 gr aardappelen (vastkokende)
  • 300 gr geblancheerde, gehakte bladspinazie (mag ook diepvries zijn)
  • 250 ml melk
  • 30 gr boter
  • 1 snufje zout en peper naar smaak toevoegen
  • Voor 8 porties,
  • 1200 gr zalmfilet,
  • 2 citroenen,
  • 160 gr rode paprika blokjes,
  • 200 gr magere quark,
  • 200 gr zure room,
  • 10 gr bieslookrolletjes,
  • 10 gr fijngehakte bladpeterselie,
  • 100 gr Ajvar = een smaakmaker die hoofdzakelijk bestaat uit rode paprika, aubergine en zout,
  • 50 gr tomatenpuree,
  • 150 gr geraspte Emmentaler,
  • Blokjes van 2 ontpitte, ontvelde middelgrote tomaten,
  • Plantaardige olie en specerijen. Het komt oorspronkelijk uit Macedonië. Spinaziepuree,
  • 700 gr aardappelen (vastkokende),
  • 300 gr geblancheerde, gehakte bladspinazie (mag ook diepvries zijn),
  • 250 ml melk,
  • 30 gr boter,
  • 1 snufje zout en peper naar smaak toevoegen

Bereiding

  • Meen passende vormpjes 8 stuks waar een zalm in past. Besprenkel de zalm met citroensap.  Magere quark en zure room, paprika blokjes, tomaten blokjes, bieslookrolletjes, gehakte peterselie, Ajvar en tomatenpuree goed mengen tot er een lichte binding en verdeling is verkregen en met zout en peper kruiden naar smaak. Deze massa over de zalmfilets verdelen en iets glad strijken, met geraspte Emmentaler bestrooien.

  • De aardappelen goed schoonborstelen en met de schil koken, water afgieten en goed laten uitdampen. Schillen en door een pureeknijper persen. Gehakte spinazie met de warme melk en de boter toevoegen en heel goed mengen. Met zout, peper en nootmuskaat kruiden naar smaak.

  • presenteer dit visgerecht in de toonbank met de spinaziepuree apart in bakjes erbij.

  • Voorverwarmde oven bij 160 graden celsius circa 20 minuten garen. Op warme borden serveren, zalmfilet naast de spinaziepuree dresseren en met geknipte verse waterkers ruim bestrooien. Over de acht warmen borden verdelen, zalmfilets er naast zetten en met geknipte verse kers bestrooien.

Terug naar boven