Griekse rundergoulash

Ingrediënten

  • Winkelklare blokjes ca. 4 cm rundvlees van hals met onderrib.
  • 10 gram Keukenzout
  • 3 gram Zwarte peper
  • 250 gram Ontvelde en in kleine blokjes gesneden tomaat
  • 750 gram Gepelde kleine sjalotjes
  • 1 gram Fijngesnipperde teentjes knoflook
  • 60 ml Wijnazijn
  • 4 Kruidnagels
  • ½ Kaneelstokje
  • 100 ml Olijfolie (vlees bakken)
  • 50 ml Olijfolie (sjalotjes bakken)
  • Winkelklare blokjes ca. 4 cm rundvlees van hals met onderrib.,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 3 gram Zwarte peper,
  • 250 gram Ontvelde en in kleine blokjes gesneden tomaat,
  • 750 gram Gepelde kleine sjalotjes,
  • 1 gram Fijngesnipperde teentjes knoflook,
  • 60 ml Wijnazijn,
  • 4 Kruidnagels,
  • ½ Kaneelstokje,
  • 100 ml Olijfolie (vlees bakken),
  • 50 ml Olijfolie (sjalotjes bakken)

Bereiding

  • Tomaten ontvellen en in kleine blokjes snijden. Sjalotjes pellen en heel laten. Teentjes knoflook pellen en fijnsnijden. Alle bestanddelen afwegen.

  • 100 ml olijfolie verhitten in een passende braadpan en daarin de vleesblokjes aan alle kanten aanbraden. Tomaatblokjes bij het vlees voegen en met het deksel op de pan de massa circa 1 uur rustig laten smoren. Af en toe roeren en indien nodig wat water toevoegen. De sjalotjes in de 50 ml olijfolie glazig fruiten en daarna bij het vlees scheppen. Vervolgens gesnipperde knoflook, wijnazijn, kruidnagels, zout, peper en half kaneelstokje door het vlees roeren. Nog circa 45 minuten op een zacht vuurtje gaar laten worden. Eventueel kruidnagels en kaneelstokje verwijderen. Daarna meteen goed en snel laten afkoelen en goed laten doorkoelen in de koelcel (afgedekt om geur overdracht tegen te gaan).

  • Breng deze Griekse goulash in zwarte of witte bakken. Zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheplepels. Presenteer dit gerecht ook in oven -/ magnetronbakjes met 1 vakje.

  • Het gerecht jan au bain marie worden verwarmd in het bakje. Of in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing; magnetron 700w, folie aan bovenkant inprikken en daarna verwarmen. Of in de oven: oven voorverwarmen op 180˚C en in bakje of ovenschaal 25 minuten verwarmen. Het gerecht moet door en door verhit zijn.

Terug naar boven