Groenten e.d. goed schoonmaken en in blokjes snijden. Kruiden, hulpstoffen en andere bestanddelen nauwkeurig afwegen en gereed zetten.
Verhit de olijfolie in een stoofpan en fruit hierin de grof gehakte ui met de uitgeperste knoflook. Voeg het vlees toe en laat dit meen aanfruiten tot het vlees bruin is. Voeg de laurierblaadjes toe. Afblussen met de rode wijn en het warme water en laat de massa aan de kook komen. Dan de kruiden en zout toevoegen. Het geheel ca. anderhalf uur op zacht vuur laten sudderen. Daarna de aardappelen en wortelblokjes, de stukjes bleekselderij, de diepvrieserwten en de jambalayasaus toevoegen. Laat de massa in ca. 1 uur sudderen op een zacht vuur, met de deksel op de pan. Haal de laurierblaadjes eruit. Daarna het gerecht goed laten afkoelen, en in de koelcel geheel laten doorkoelen.
Rijst of puree: naast de presentatie van het stoofvlees en groenten kan men apart nog in de toonbank rijst of aardappelpuree etaleren. Breng de Cocido Bogotano in zwarte of witte stenen bakken in de toonbank, met daarnaast bakjes of schalen met rijst of aardappelpuree. Zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheplepels.Natuurlijk kan men ook presenteren in oven –of magnetronbakjes met 2 vakjes met in het grootste vakje de Cocido Bogotano en in het andere vakje gekookte rijst of aardappelpuree (met een spuitzak met kartelmond ingebracht)Geef bij de verkoop ook een bereidingswijze aan.
Opwarmen in magnetron: prik enkele gaatjes in de bovenfolie. Magnetron 700 Watt. Ca. 7 minuten. Opwarmen in oven: folie verwijderen. Oven voorverwarmen op 180°C. Product in ovenbakje, in pannetje of in ovenvaste schaal, 25 minuten opwarm.
Foto: ©CCat82/Shutterstock.com