Griekse kalfsragout

Ingrediënten

  • Winkelklaar kalfsvlees van de incourante delen van de schouder; in blokjes van circa 4 cm gesneden.
  • 10 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 400 gram Gepelde en gesnipperde ui
  • 2 Teentjes fijngesnipperde knoflook
  • 300 gram Ontvelde tomaat in blokjes gesneden
  • 200 ml Witte wijn
  • 400 ml Kippenbouillon
  • 60 ml Olijfolie
  • Winkelklaar kalfsvlees van de incourante delen van de schouder; in blokjes van circa 4 cm gesneden.,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 400 gram Gepelde en gesnipperde ui,
  • 2 Teentjes fijngesnipperde knoflook,
  • 300 gram Ontvelde tomaat in blokjes gesneden,
  • 200 ml Witte wijn,
  • 400 ml Kippenbouillon,
  • 60 ml Olijfolie

Bereiding

  • Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Pel de ui en snipper ze fijn. Pel de knoflook en snipper deze ook fijn. Weeg alle bestanddelen nauwkeurig af.

  • Bereiding: De olijfolie in een passende stoofpan verhitten. Dan daarin de blokjes vlees bruin braden, onder voortdurend omscheppen. Blokjestomaat toevoegen, witte wijn en een deel van de kippenbouillon erbij plus zout en peper en de massa op een laag vuur in 3 uur zachtjes gaar laten smoren. Af en toe wat van de rest van de bouillon erbij gieten. Daarna de massa snel laten afkoelen en aansluitend goed doorkoelen in de koelcel.

  • Presenteer deze ragout in zwarte of witte stenen bakken. Zorg voor goed gevulde schalen en schone uitscheplepels. Breng dit gerecht ook in oven -/ magnetronbakjes met 1 vakje.

  • Magnetron: zie gebruiksaanwijzing van het apparaat; magnetron 700w; folie inprikken en daarna verwarmen. Of au bain marie verwarmen. Of in de oven:oven voorverwarmen op 180˚C en in bakje, pannetje of ovenschotel 25 minuten verwarmen. Het gerecht moetdoor en door verhit worden.

Terug naar boven