Varkenshaas zoetzuur

Ingrediënten

  • Voor 2 personen
  • 400 gr winkelklare varkenshaas
  • 30 gr Chinese donkere sojasaus
  • 4 gr maïzena
  • 1 mespuntje saffraan
  • 75 gr uien
  • 2 lente uitjes
  • 1 gele paprika
  • ½ prei
  • 30 gr zonnebloemolie
  • 60 gr azijn
  • 40 gr suiker
  • Voor 2 personen,
  • 400 gr winkelklare varkenshaas,
  • 30 gr Chinese donkere sojasaus,
  • 4 gr maïzena,
  • 1 mespuntje saffraan,
  • 75 gr uien,
  • 2 lente uitjes,
  • 1 gele paprika,
  • ½ prei,
  • 30 gr zonnebloemolie,
  • 60 gr azijn,
  • 40 gr suiker

Bereiding

  • Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.Marineren; het vlees in smalle reepjes snijden. De sojasaus en maïzena en de saffraan mengen. De marinade over het vlees gieten, even mengen en afdekken met folie daarna in koelkast ca. 1 uur laten marineren.

  • De uien schillen en in grote blokjes snijden. Lente uitjes schoonspoelen en in ringentjes snijden. De paprika doormidden snijden, zaadjes en steelaanzet verwijderen en in blokjes snijden. De prei schoonspoelen en in smalle ringentjes snijden.

  • 15 gram zonnebloemolie in een wokpan verhitten en het gemarineerde vlees daarin ca. 3 minuten bakken, het vlees uit de pan nemen en warm houden. Nu de uien en de groenten met 15 gram zonnebloemolie in wok braden. Azijn, 50 gram water, suiker en iets sojasaus mengen en aan de groenten toevoegen. Alles heel goed mengen, het vlees toevoegen en even heel goed laten door koken (bakken), tot de saus dik vloeibaar wordt.

  • Op verwarmde borden het vlees met groenten presenteren. Hierbij past uitstekend rijst of pasta.

Terug naar boven