Gevulde kool

Ingrediënten

  • 150 gr vers mager buikspek, in kleine blokjes snijden
  • 250 gr gehakt (half om half zonder kruiden)
  • 250 gr blanke kippenlevers, schoongemaakt, in kleine blokjes snijden
  • 200 gr wit broodkruim
  • 2 eieren
  • 1 bosje bladpeterselie ,fijn gehakt
  • 1 of 2 savooienkolen
  •   snufje zout, peper uit de molen, nootmuskaat
  • 1 kruidenbuiltje
  • 1 wortel
  • 2 middelgrote uien
  • 6 kruidnagels
  • 10 peperkorrels
  • 200 ml witte wijn
  • 100 ml olijfolie
  • 100 gr roomboter
  • 50 gr bloem
  • 150 gr vers mager buikspek, in kleine blokjes snijden,
  • 250 gr gehakt (half om half zonder kruiden),
  • 250 gr blanke kippenlevers, schoongemaakt, in kleine blokjes snijden,
  • 200 gr wit broodkruim,
  • 2 eieren,
  • 1 bosje bladpeterselie ,fijn gehakt,
  • 1 of 2 savooienkolen,
  •   snufje zout, peper uit de molen, nootmuskaat,
  • 1 kruidenbuiltje,
  • 1 wortel,
  • 2 middelgrote uien,
  • 6 kruidnagels,
  • 10 peperkorrels,
  • 200 ml witte wijn,
  • 100 ml olijfolie,
  • 100 gr roomboter,
  • 50 gr bloem

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af voor elke bereiding, en zet ze gereed. Laat 3 liter lichtjes gezouten water gedurende 1 uur koken, samen met de schoongemaakte en overlangs in vieren gesneden wortelen, het kruidenbuiltje, de met kruidnagels doorprikte uien, de bolletjes peper en de witte wijn. Maak de koolbladeren los, werp de dikste weg en blancheer de andere gedurende 5 à 10 minuten. Spoel ze af onder koud stromend water, leg de 6 mooiste opzij en pers de andere uit met uw handen.

  • Mix met een staafmixer of keukenmachine het gehakt met de kippenlevers, het buikspek, het broodkruim, de peterselie, de uitgeperste koolbladeren, voeg de eieren, zout, peper en snufje nootmuskaat toe. Laat dit mengsel gedurende 5 minuten met de olijfolie aanstoven in een passende pan onder voortdurend roeren. Verdeel het vulsel over de 6 bewaarde koolbladeren, vouw de randen dicht en bind ze kruiselings samen met rollade touw. Leg de gevulde koolbladeren in de hete (100 ˚C) bouillon en laat ze ongeveer 30 minuten trekken tot een kerntemperatuur van 70˚C is bereikt. Laat een deel van de bouillon op hoog vuur goed inkoken, klop er de zachte boter onder, vermeng met de bloem er door tot er een goede binding is verkregen.

  • Presenteer dit koolgerecht in de toonbank met de saus en gekookte aardappelen, presenteer het als een speciaal gerecht. Alle gerechten worden verpakt in een magnetron bestendige verpakking.

  • De maaltijden blijven 3 dagen houdbaar in uw koelkast bij 3-5 ˚C. U kunt de maaltijden ook invriezen. Maaltijden van 400 gram klaar in 3 minuten (600 Watt). Maaltijden van 500 gram, klaar in 5 minuten (600 Watt). Maaltijden grotere portie 700 gram ,klaar in 5 minuten (600 Watt). Na verhitting de maaltijd in gesloten verpakking 5-10 minuten laten rusten, dat komt de smaak ten goede.  Of verhit de het gerecht in een pannetje, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is af en toe omroeren). Het gerecht op diepe warme borden serveren.

Terug naar boven