Zet de verkruimelde ontbijtkoek in het bier om te weken. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.
Het goed gekoelde vlees eerst voor malen door de 10 mm plaat, nu alle kruiden eieren en ontbijtkoek met bier onder het grofgemalen vlees mengen en afmalen door de 3 mm plaat. Het gehakt mengen tot er een goede binding is verkregen. Vorm van het gehakt stevige kleine balletjes van (ca. 50 gram). Zorg dat de oppervlakte van de balletjes mooi glad zijn, aangezien het gehakt anders bij het braden open barst.
Bak de balletjes in de hete boter licht van kleur. Schep ze uit de braadboter en bak de schoongewreven oesterzwammen op hoog vuur heel even. Schenk de slagroom bij de paddenstoelen en laat deze op hoog vuur iets inkoken. Leg vervolgens de gehakte balletjes terug in de pan en doe er de ontvelde en in kleine blokjes gesneden tomaten, zonder vocht en pitten, bij. De gehaktballetjes moeten een kerntemperatuur hebben van 70 graden. Daarna het geheel aflaten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.
Presenteer deze gestoofde oesterzwammen met Vlaamse gehaktballetjes in een mooie schaal in de toonbank, zorg dat er altijd een schone uitscheplepel bij is. Of presenteer in een oven of magnetron bakje, gevuld met gestoofde oesterzwammen met Vlaamse gehaktballetjes. Verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van uw magnetron. Of verhit het gerecht in een pannetje, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren( in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is, af en toe omroeren). Borden goed warm maken in heet water en op de warme borden serveren. Serveer er gekookte rijst bij.