Kalfsvlees met olijven, gekookte ham en room
Kalfsvlees met olijven, gekookte ham en room
Ingrediënten
-
Winkelklare blokjes kalfsvlees van de incourante delen van de schouder van ca. 5 cm gesneden.
-
10 gram keukenzout
-
3 gram witte peper
-
100 gram uien, fijngesnipperd
-
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
-
100 gram gekookte ham, in kleine blokjes
-
300 gram vleesbouillon
-
200 gram witte wijn
-
60 gram olie, om in te bakken
-
300 gram ontpitte, groene olijven gehalveerd
-
50 gram zoete room voor de garnering
-
verse korianderblaadjes
-
Winkelklare blokjes kalfsvlees van de incourante delen van de schouder van ca. 5 cm gesneden.,
-
10 gram keukenzout,
-
3 gram witte peper,
-
100 gram uien, fijngesnipperd,
-
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd,
-
100 gram gekookte ham, in kleine blokjes,
-
300 gram vleesbouillon,
-
200 gram witte wijn,
-
60 gram olie, om in te bakken,
-
300 gram ontpitte, groene olijven gehalveerd,
-
50 gram zoete room voor de garnering,
-
verse korianderblaadjes
Bereiding
-
Verhit de olie in een stoofpan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
-
Doe de ui en de ham in de pan en bak lichtbruin in de resterende olie. Voeg vervolgens de knoflook toe en laat even meebakken.
-
Doe nu het vlees erbij, roer goed om en blus met de bouillon en de witte wijn. Voeg zout en peper toe. Laat half afgedekt ongeveer 1 ½ uur sudderen, tot het vlees mals is.
-
Voeg de olijven 10 minuten voor het einde van de kooktijd samen met de room onder het vleesmengsel.
-
Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen. In een mooie schaal in de toonbank presenteren. Of in oven- of magnetronbakjes met 1 vakje. Vul het bakje met 300 á 400 gram kalfsvlees met olijven.
-
Bekijk ook andere recepten