Kalfsvlees met olijven, gekookte ham en room

Ingrediënten

  • Winkelklare blokjes kalfsvlees van de incourante delen van de schouder van ca. 5 cm gesneden.
  • 10 gram keukenzout
  • 3 gram witte peper
  • 100 gram uien, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 100 gram gekookte ham, in kleine blokjes
  • 300 gram vleesbouillon
  • 200 gram witte wijn
  • 60 gram olie, om in te bakken
  • 300 gram ontpitte, groene olijven gehalveerd
  • 50 gram zoete room voor de garnering
  • verse korianderblaadjes
  • Winkelklare blokjes kalfsvlees van de incourante delen van de schouder van ca. 5 cm gesneden.,
  • 10 gram keukenzout,
  • 3 gram witte peper,
  • 100 gram uien, fijngesnipperd,
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd,
  • 100 gram gekookte ham, in kleine blokjes,
  • 300 gram vleesbouillon,
  • 200 gram witte wijn,
  • 60 gram olie, om in te bakken,
  • 300 gram ontpitte, groene olijven gehalveerd,
  • 50 gram zoete room voor de garnering,
  • verse korianderblaadjes

Bereiding

  • Verhit de olie in een stoofpan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.

  • Doe de ui en de ham in de pan en bak lichtbruin in de resterende olie. Voeg vervolgens de knoflook toe en laat even meebakken.

  • Doe nu het vlees erbij, roer goed om en blus met de bouillon en de witte wijn. Voeg zout en peper toe. Laat half afgedekt ongeveer 1 ½ uur sudderen, tot het vlees mals is.

  • Voeg  de olijven 10 minuten voor het einde van de kooktijd samen met de room onder het vleesmengsel.

  • Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen. In een mooie schaal in de toonbank presenteren. Of in oven- of magnetronbakjes met 1 vakje. Vul het bakje met 300 á 400 gram kalfsvlees met olijven. 

Terug naar boven