Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af, na het schoonmaken en snijden, en zet ze gereed. De bakoven op 170 graden hete lucht voorverwarmen. De soepgroenten en de uien schillen en in circa 1 cm grote blokjes scheiden. De lamsschouder met zout en peper rondom goed inwrijven in een passende stoofpan de olijfolie verhitten en het vlees rondom op matigvuur aanbraden. Gesneden soepgroenten, uien en platgedrukte knoflook toevoegen, alles goed aanbraden, de tomatenpuree toevoegen en mee aanfruiten. Rozemarijn en tijm toevoegen en met de rode wijn en fond afblussen. De pan in de voorverwarmde oven zetten en het vlees in circa 45 minuten laten stoven. Regelmatig met het braadvocht begieten. De gare lamsschouder uit de pan nemen en warm houden. De saus door een fijn zeef passeren en met zout en peper op smaak brengen. Voor presentatie in de toonbank het vlees in dikke plakken snijden en in de saus laten afkoelen in de koelcel.
Presenteer dit gestoofde lamsschouder met rozemarijn en tijm in zwarte of witte schalen in de toonbank. Of Presenteer ook in oven of magnetron bakjes met gestoofde lamsschouder met rozemarijn en tijm. Hier past uitstekend gebakken aardappelen bij.
Verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van uw magnetron. Verhit het gerecht in een pannetje, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren, (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is af en toe omroeren.
Foto: ©Wiktory/Shutterstock.com