Weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af. Roer de knoflook, de kruiden, het limoensap, het zout en de peper door elkaar. Wrijf de marinade stevig in de kipfilets. Laat ze afgedekt met gladfolie 24 uur in de koelcel rusten (marineren). In een voorverwarmde oven van 180°C
De kipfilet goed laten uitlekken en op roosters leggen
De kipfilet dichtschroeien 10 minuten op 180°C
De temperatuur op 90°C instellen en nog 15 minuten doorgaren (opletten want de temperatuur zakt langzaam naar 90°C). Kijk of de kipfilet de juiste gaarheid hebben. De kipfilet rustig af laten koelen en in de koelcel geheel doorkoelen.
Doe de eerste 4 ingrediënten in een pan met dikke bodem en roer ze door elkaar. Breng in een aparte pan water aan de kook en klop droge ingrediënten - telkens een beetje - erdoor, tot onder voortdurend roeren een gladde saus wordt verkregen. Doe azijn en citroensap erbij en laat op een matig vuur 7 - 8 minuten sudderen. Rozijnen erbij doen. Vuur laag draaien en nog 3 minuten laten koken, tot de rozijnen zacht en dik zijn. Roer de boter erdoor. Aflaten koelen en bij de kipfilet in apart bakje verkopen.
Pel de aardappelen en snijd ze in plakken van circa ½ cm dik
Laat de groenten ontdooien
Snijd de gekookte ham in kleine blokjes
Klop de slagroom, de melk en de eieren door elkaar. Roer er de kaas door en voeg er het zout, de peper en nootmuskaat bij.
Bestrijk een ovenschaal met wat boter of olie. verdeel de aardappelplakjes om en om met de groenten en gekookte ham in de schaal. Giet er het eimengsel over en zet de schaal circa 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200°C. Buiten de oven laten afkoelen en vervolgens doorkoelen in de koelcel.