Kalfsgoulash in Retsinasaus

Ingrediënten

  • Kalfsvlees van de uitgebeende kalfsborst zonder zenen, vet en kraakbeen. In blokjes van 4 cm gesneden.
  • 3 teentjes Knoflook, gepeld en heel kleine dobbelsteentjes snijden, deze worden in de blokjes vlees gestoken
  • 10 gram Keukenzout
  • 3 gram Witte peper
  • 250 gram Uien, gepeld en grof gehakt
  • 300 ml Tomatensap
  • 300 gram Retsina (= is Griekse wijn)
  • 150 gram Boter, om in te bakken
  •   Vleesbouillon
  •   Maïzena
  • Kalfsvlees van de uitgebeende kalfsborst zonder zenen, vet en kraakbeen. In blokjes van 4 cm gesneden.,
  • 3 teentjes Knoflook, gepeld en heel kleine dobbelsteentjes snijden, deze worden in de blokjes vlees gestoken,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 3 gram Witte peper,
  • 250 gram Uien, gepeld en grof gehakt,
  • 300 ml Tomatensap,
  • 300 gram Retsina (= is Griekse wijn),
  • 150 gram Boter, om in te bakken,
  •   Vleesbouillon,
  •   Maïzena

Bereiding

  • Met een scherp mesje inkerven maken in de blokjes vlees en stukjes knoflook in de kerfjes stoppen. Nu met het zout en de peper inwrijven. De boter in een passende stoofpan verhitten en het vlees aanbraden. De grofgehakte uien, tomatensap, Retsina en vleesbouillon toevoegen dat het vlees net onder staat en op middelhoog vuur met het deksel op de pan zachtjes laten smoren. Eventueel het vocht nog iets aanvullen met wijn en bouillon. De saus binden met maïzena eventueel nog op smaak brengen met zout en peper. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Presenteren in een mooie schaal in de toonbank. Eventueel met gebakken krielaardappelen. Of in oven of magnetron bakjes met 1 vakje. Vul het bakje met kalfsgoulash in Retsinasaus. En vul het andere bakje met gebakken krielaardappeltjes. Verhit het gerecht in pannetjes, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is). Verhit de krielaardappelen met iets boter in een ander pannetje tot hij door en door warm is. Borden goed voorverwarmen en op de  borden serveren. 

Terug naar boven