Gestoofde kalfsschenkel een delicatesse

Ingrediënten

  • Kalfsschenkels (4 stuks) van ca. 250 gram per stuk, van de achterschenkel.
  • 10 gram Keukenzout
  • 500 gram Ongezouten kalfsbouillon
  • 75 gram Gesnipperde uien
  • 100 gram Gesneden knolselderij
  • 100 gram Gesneden wortel
  • 100 gram Gesneden prei
  • 1 takje Tijm
  • 2 blaadjes Laurier
  • 10 Gekneusde peperkorrels
  • 240 gram Tomaten, in blokjes gesneden
  • 200 ml Witte wijn
  • 80 gram Boter, om in te bakken
  •   Bloem om de kalfsschenkels in te wentelen
  • Voor de garnering: kleine blokjes tomaat en fijngehakte bieslook. 
  • Kalfsschenkels (4 stuks) van ca. 250 gram per stuk, van de achterschenkel.,
  • 10 gram Keukenzout,
  • 500 gram Ongezouten kalfsbouillon,
  • 75 gram Gesnipperde uien,
  • 100 gram Gesneden knolselderij,
  • 100 gram Gesneden wortel,
  • 100 gram Gesneden prei,
  • 1 takje Tijm,
  • 2 blaadjes Laurier,
  • 10 Gekneusde peperkorrels,
  • 240 gram Tomaten, in blokjes gesneden,
  • 200 ml Witte wijn,
  • 80 gram Boter, om in te bakken,
  •   Bloem om de kalfsschenkels in te wentelen,
  • Voor de garnering: kleine blokjes tomaat en fijngehakte bieslook. 

Bereiding

  • De kalfsschenkels met zout en peper inwrijven. Wentel ze door de blom, klop de overtollige bloem eraf. Verhit de boter in een passende stoofpan, laat ze op hoog vuur aan beide zijde bruin kleuren in de boter. Haal de schenkels uit de pan en fruit de gesneden knolselderij, ui, prei, wortel, tijm, laurier, peperkorrels in de boter. Afblussen met de wijn. Leg de schenkels weer terug in de pan, voeg de bouillon toe en leg de tomaten erbij. Laat ze ongeveer 50 minuten sudderen, voeg indien nodig wat water toe. Haal de schenkels als ze bijna gaar zijn uit de pan en zeef de jus. Zet de gezeefde jus weer op het vuur en voeg de schenkels weer toe. Laat de jus tot de juiste dikte zachtjes inkoken.  Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • In een mooie schaal in de toonbank presenteren. Of in oven of magnetron bakjes met 1 vakje. Vul het bakje met 1 schenkel en saus, afgarneren met blokjes tomaat en bieslook. Verhitten volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  • Tip; voor de consument, serveren met gekookte rijst of pasta of gekookte aardappelen.

Terug naar boven