Franse Coq Au Vin

Ingrediënten

  • 10 winkelklare kippenbouten
  • 100 gram Boter
  • 600 gram Champignons
  • 500 gram Sjalotjes
  • 120 gram Gerookt ontbijtspek, in blokjes gesneden
  • 2,5 gram Gemalen tijm
  • 50 gram Bloem
  • 3 ½ dl Rode wijn
  • 5 dl Kippenbouillon
  •   Peper en zout
  • 10 winkelklare kippenbouten,
  • 100 gram Boter,
  • 600 gram Champignons,
  • 500 gram Sjalotjes,
  • 120 gram Gerookt ontbijtspek, in blokjes gesneden,
  • 2,5 gram Gemalen tijm,
  • 50 gram Bloem,
  • 3 ½ dl Rode wijn,
  • 5 dl Kippenbouillon,
  •   Peper en zout

Bereiding

  • Wrijf de kippenbouten in met peper en zout. Veeg ondertussen de champignons schoon en snijd ze in vieren. Pel de sjalotjes en snijd de grote in tweeën of vieren.

  • Verhit de boter in een braadpan. Bak de kippenbouten rondom lichtbruin, neem ze uit de pan en leg ze in een bak.

  • Bak de spekblokjes in het bakvet zachtjes uit. Voeg de sjalotjes toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de champignons en tijm toe en bak deze ook 2 minuten mee.  Strooi de bloem eroverheen en bak de bloem zachtjes 1 minuut mee.

  • Schenk de rode wijn in de pan en breng op een hoog vuur de massa aan de kook. Voegde bouillon toe, breng dit weer aan de kook en roer de saus glad.

  • Voeg de kippenbouten bij de massa meng ze er goed door, leg een deksel op de pan en stoof de kippenbouten in ca. 45 minuten zachtjes gaar. Leg de kippenbouten af en toe om.

  • Breng de saus op smaak met peper en zout

  • Laat het geheel afkoelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen. Presenteer dit gerecht in zwarte of witte stenen bakken. Breng dit gerecht ook in oven -/magnetronbakjes. Advies voor de consument: in de magnetron verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van de magnetron, folie vooraf inprikken. Of verhit het gerecht in een pannetje, op middelhoog vuur, zeker 15 minuten, regelmatig voorzichtig omroeren. Of verwarmen in een oven van 150° Celsius tot het gerecht door en door warm is, af en toe omroeren. Borden vooraf warm maken in heet water.

Terug naar boven