Frans balletje

Ingrediënten

  • 1000 gram half-om-half gehakt
  • 2 eieren
  • 2 verse teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel Zaanse Mosterd (07093K)
  • 25 gram Beefsteakkruiden (02011K)
  • 12 muffinvormpjes
  • 250 gram roomboter
  • 250 gram melk
  • 200 gram Pizza Kaas (11090K)
  • 1 eetlepel Zaanse Mosterd (07093K)
  • 1 eetlepel honing
  • 70 gram Gebakken uitjes (06086K)
  • 1 bosje verse peterselie
  • 1000 gram half-om-half gehakt,
  • 2 eieren,
  • 2 verse teentjes knoflook,
  • 1 ui,
  • 1 eetlepel Zaanse Mosterd (07093K),
  • 25 gram Beefsteakkruiden (02011K),
  • 12 muffinvormpjes,
  • 250 gram roomboter,
  • 250 gram melk,
  • 200 gram Pizza Kaas (11090K),
  • 1 eetlepel Zaanse Mosterd (07093K),
  • 1 eetlepel honing,
  • 70 gram Gebakken uitjes (06086K),
  • 1 bosje verse peterselie

Bereiding

  • Gehaktbal: Draai het gehakt twee keer door de 3 mm plaat. Kruid het gehakt met de Beefsteakkruiden. Snijd de ui en de knoflook fijn en meng dit door het gehakt. Voeg vervolgens de eieren en Zaanse Mosterd toe en meng het geheel. Vul het muffinvormpje met het gehakt en gaar het in een voorverwarmde oven van 180°C tot een kern van 68 graden. Laat de muffins goed afkoelen en haal ze vervolgens uit de vormpjes.

  • Rozet: Meng de roomboter glad. Verwarm de melk en voeg samen met de Pizza Kaas. Voeg de roomboter toe zodra de kaas gesmolten is. Voeg vervolgens de Zaanse Mosterd en de honing toe en meng tot er een glad geheel ontstaat. Vul de spuitzak met dit mengsel en spuit een rozet op de gegaarde balletjes. Garneer het geheel met gebakken uitjes en een takje peterselie.

  • De consument haalt thuis voor het verwarmen het rozetje van de balletjes af en verwarm het gehakt 10-12 minuten in een voorverwarmde oven van 150°C. Als het balletjes warm zijn, het rozetje terugplaatsen.

Terug naar boven