Exotisch rundvlees met pinda’s en kokosmelk

Ingrediënten

  • Rundvlees van de onderrib of pianostuk, zonder vet, zenen en kraakbeen
  • 800 gram kokosmelk, uit blik
  • 60 gram Thaise Curry pasta (groene)
  • 200 gram ongebrande ontvliesde pinda’s
  • 70 gram Thaise vissaus
  • 60 gram Gula djawa suiker (mengsel van rietsuiker en palmsuiker)
  • Rundvlees van de onderrib of pianostuk, zonder vet, zenen en kraakbeen,
  • 800 gram kokosmelk, uit blik,
  • 60 gram Thaise Curry pasta (groene),
  • 200 gram ongebrande ontvliesde pinda’s,
  • 70 gram Thaise vissaus,
  • 60 gram Gula djawa suiker (mengsel van rietsuiker en palmsuiker)

Bereiding

  • Snijd het rundvlees in stukjes van ± 2 cm. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.

  • In een braadpan 150 gram van bovenste (dikke) deel van de kokosmelk verhitten tot olie eruit komt.

  • Thaise groene Curry pasta erdoor roeren. Vlees toevoegen en ± 10 minuten bakken. Pinda’s en rest van kokosmelk toevoegen. Aan de kook brengen. Vissaus en suiker erdoor roeren. Met deksel op de pan ± 2 uur zachtjes stoven tot het vlees gaar is. Deksel van de pan nemen. Nog ± 30 minuten zachtjes koken. Af laten koelen en in de koelcel geheel laten doorkoelen.

  • Presenteer dit rundvlees met pinda’s in kokosmelk in zwarte of witte stenen bakken in de toonbank. Presenteer er apart rijst bij. Of in oven of magnetron bakjes, vul het bakje met rundvlees met pinda’s in kokosmelk. Vul een ander bakje met gekookte rijst. Verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van uw magnetron. Verhit het gerecht in een pannetje, op middelhoog vuur zeker 15 minuten verwarmen voorzichtig omroeren (in een oven van 150 graden gaat gemakkelijker tot het gerecht door en door warm is af en toe omroeren). Verhit in een ander pannetje de gekookte rijst eventueel met iets boter tot hij door en door warm is. Borden goed warm maken in heet water en op de warme borden serveren. 

Terug naar boven