Chicken Jambalaya

Ingrediënten

  • 1,5 kg Winkelklare kipfilet, in kleine blokjes gesneden
  • 500 gram Gekookte langkorrelrijst
  • 250 gram Blanke amandelen
  • 1 kg Jambalaya saus
  •   Mengsel van peper en zout
  •   Scheut olie
  •   Sap van 1 citroen
  • 1,5 kg Winkelklare kipfilet, in kleine blokjes gesneden,
  • 500 gram Gekookte langkorrelrijst,
  • 250 gram Blanke amandelen,
  • 1 kg Jambalaya saus,
  •   Mengsel van peper en zout,
  •   Scheut olie,
  •   Sap van 1 citroen

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Weeg alle ingrediënten af. Bestrooi de blokjes kipfilet licht met het mengsel van peper en zout. Bak deze blokjes in een stoofpan of braadpan in de hete olie goed aan en dan de amandelen toevoegen. Blus af met het citroensap en de jambalaya saus en laat de massa goed sudderen tot het vlees van binnen helemaal gaar is. Roer geleidelijk de gekookte rijst door het vlees met saus, tot de massa weer tegen de kook aan is.Dan het eindproduct laten afkoelen en daarna goed doorkoelen in de koelcel, voordat het de winkel ingaat. Af en toe de massa doorroeren.

  • Presenteer dit gerecht in verkoopklare bakjes, of in oven of magnetron, of in zwarte schalen in het maaltijdblok.

  • Het bakje in oven of magnetron plaatsen en volgens de gebruiksregels verhitten. Het gerecht moet door en door warm zijn.

Terug naar boven