Maak de ingrediënten schoon, schrap de wortels en snijd deze in dunne plakjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.
Neem een braadpan leg hier het vlees in met de in plakjes gesneden wortel, de uitjes, de peper en het zout. Giet de witte wijn erover. laat dit mengsel een paar uur intrekken (marineren). Doe er daarna de bouillontabletten bij en doe er zoveel water bij dat het vlees bedekt is en laat dit ca 3 uur zachtjes stoven (probeer of het vlees voldoende gaar is). Voeg nu de champignons toe en laat ze 10 minuten mee stoven. Meng de maïzena (aanlengen) met de melk, en bind hiermee de saus. De dooiers los kloppen en meng ze voorzichtig met een beetje warme saus alvorens ze helemaal door de saus te roeren. Roer de boter door het geheel. Daarna de massa laten afkoelen en vervolgens in de koelcel doorkoelen.
Breng de Blanquette de veau in zwarte of witte stenen baken. Presenteer dit product ook in 1 - vaks oven - of magnetronbakjes met 300 á 400 gram Blanquette de veau. Presenteer erbij ook gekookte rijst is heerlijk bij dit gerecht. Tip: presenteer dit gerecht in soufflépotjes (cocottes) = een schaaltje, met paneermeel en geraspte kaas erover. Even onder de grill voor een lekker goudbruin korstje. Voor slagers die aan warmen buffetten doen of zo in het soufflépotje (cocottes)= een schaaltje aan de klant verkopen.
Bakje in oven of magnetron verhitten volgens de gebruiksaanwijzing van de apparatuur. Of het gerecht op een bord verhitten in een voorverwarmde oven van 80°C gedurende 30 minuten. Het gerecht moet door en door verhit worden.