Gefullte Frikadellen

Ingrediënten

  • 80 gram witbrood, zonder korst
  • 600 gram winkelklaar varkensgehakt, zonder kruiden
  • 600 gram winkelklaar rundergehakt, zonder kruiden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 3 eieren
  • 15 gram keukenzout
  • 3 gram zwarte peper
  • 2 gram paprikapoeder, edelzoet
  • 16 ronde Allgäutaler kaas (6 cm Ø) á 10-15 gram
  • 17 ronde paprikaschijven  (6 cm Ø) (ontdaan van zaad en zaadlijsten)
  • 80 gram witbrood, zonder korst,
  • 600 gram winkelklaar varkensgehakt, zonder kruiden,
  • 600 gram winkelklaar rundergehakt, zonder kruiden,
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd,
  • 3 eieren,
  • 15 gram keukenzout,
  • 3 gram zwarte peper,
  • 2 gram paprikapoeder, edelzoet,
  • 16 ronde Allgäutaler kaas (6 cm Ø) á 10-15 gram,
  • 17 ronde paprikaschijven  (6 cm Ø) (ontdaan van zaad en zaadlijsten)

Bereiding

  • Het witte brood in een weinig water laten weken. Alle ingrediënten/grondstoffen voor het gehakt afwegen. Alles goed mengen en door de 3 mm plaat draaien, goed namengen tot er een goede binding is verkregen.

  • Van het gehakt vormen we 16 ballen, van 15 cm Ø, deze iets plat drukken. Op het gehakt leggen we een paprikaring en een ring kaas in het midden. Het gehakt vouwen we over de vulling, zo dat de vulling volledig is verpakt, daarna glad strijken. De gehaktbal iets plat drukken tot frikadellen (platte gehaktbal)

  • In een koekenpan 20 gram bakboter en 15 gram plantaardige olie verhitten en op matig vuur aan elke zijde ca. 8-10 minuten, langzaam bakken. Na 5 minuten baktijd nog 20 gram bakboter en 15 gram plantaardige olie toevoegen.

Terug naar boven