Zwitserse hartige bladerdeeg snack met gehakt vulling

Ingrediënten

  • Blader –of korstdeegplakjes: voor ronde deegsnacks; gebruiken we plakjes van 10 x10 cm, voor de ovale deegsnacks gebruiken we plakjes van 10 x 20 cm. 
  • 1 kg Gekruid gehakt (zoals u dat in de winkel verkoopt)
  • 2 Eieren
  • 250 gram Geraspte Emmentaler kaas
  • 100 gram Gekookte ham (snippers)
  • 10 gram Fijngehakte champignons (droog verwerken)
  • 1 dl Koffieroom
  • 0,5 gram Geraspte nootmuskaat  Bereiding: weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af, meng ze onder het gehakt tot er een goede verdeling en binding is verkregen.
  • Blader –of korstdeegplakjes: voor ronde deegsnacks; gebruiken we plakjes van 10 x10 cm, voor de ovale deegsnacks gebruiken we plakjes van 10 x 20 cm. ,
  • 1 kg Gekruid gehakt (zoals u dat in de winkel verkoopt),
  • 2 Eieren,
  • 250 gram Geraspte Emmentaler kaas,
  • 100 gram Gekookte ham (snippers),
  • 10 gram Fijngehakte champignons (droog verwerken),
  • 1 dl Koffieroom,
  • 0,5 gram Geraspte nootmuskaat  Bereiding: weeg eerst alle ingrediënten nauwkeurig af, meng ze onder het gehakt tot er een goede verdeling en binding is verkregen.

Benodigheden

  • Blader –of korstdeegplakjes: voor ronde deegsnacks; gebruiken we plakjes van 10 x10 cm
  • voor de ovale deegsnacks gebruiken we plakjes van 10 x 20 cm. In de handel is kant-en-klaar blader –of korstdeeg(vers/gekoeld of diepgevroren) te koop. Handig zijn ronde of ovale ringen waarmee u bepaalde modellen uit het deeg kunt steken.Tip: voor de snacks in dit recept adviseer ik een dikte van 3 mm voor het blader –of korstdeeg.
  •  Handig zijn ronde of ovale ringen waarmee u bepaalde modellen uit het deeg kunt steken. Tip: voor de snacks in dit recept adviseer ik een dikte van 3 mm voor het blad

Bereiding

  • Deeg vullen met gehaktmengsel: twee ronde plakjes van 10 x10 cm voor de ronde deegsnack. Van één plakje de rand met opgeklopt ei bestrijken en in het midden een balletje gehaktvulling leggen van ± 50 á 60 gram (dit kan het beste met een ijsknijper). Het andere plakje erop leggen en met een vork de randen goed aandrukken. Met ei bestrijken en lintjes over het deeg trekken. Voor de ovale deegsnack hebben we een ovaal plakje nodig van 10 x 20 cm. De rand bestrijken met opgeklopt ei, met een vork enkele gaatjes in het deeg prikken, in het midden een balletje gehaktvulling leggen van  ± 50 á 60 gram (dit kan het beste met een ijsknijper) en dichtvouwen als flappen, goed aandrukken, met een vork de randen goed aandrukken. Met ei bestrijken en lintjes over het deeg trekken. U kan met deze deegsnacks drie kanten op.

  • De kant en klare deegsnacks kunnen in de diepvries worden bewaard. Men heeft dan altijd voorraad. Als men wat nodig heeft kunnen de snacks zo uit de diepvries worden afgebakken. Op een goed ingevette bakplaat of op een rooster met bakpapier schikken. In een voorverwarmde bij een temperatuur van 200˚C gedurende 20 minuten bakken tot de gewenste goudgele kleur is verkregen, het gehakt moet een kerntemperatuur van 70˚C bereikt hebben.

  • Diepgevroren, als bake-off (dus ongebakken) verkopen; de consument bakt ze zelf als volgt af. Geef als advies: in een voorverwarmde oven bij 200˚C gedurende 20minuten bakken tot de gewenste goudgele kleur is verkregen.

  • Afgebakken (meteen na de productie in een voorverwarmde oven gedurende 20 minuten bij 200˚C). Nu hoeft de consument ze alleen nog maar te verwarmen bij 210˚C tot het deeg krokant is. Presenteren met prijs en naamaanduiding: zet erbij uit welke hoofdingrediënten de vulling bestaat. Laat uw klanten van tijd tot tijd eens proeven van de nieuwe deegsnack uit eigen keuken. Vergeet niet de juiste afbak –of opwarmtijden mee te geven aan de klanten.

Terug naar boven