Als diepgevroren deeg wordt gebruikt: eerst ontdooien. Snijd uit het deeg zodanige plakjes (8 cm) dat tot aan de rand belegd zijn. Vet de vormpjes in met iets boter en beleg die met de plakjes deeg.
Verhit olie in een koekenpan en bak daarin de uien iets goudbruin; laat de ui afkoelen. Klop de melk en de room met de eieren door elkaar. Verdeel de paté en ui over de beklede bladerdeeg vormpjes. Schenk het mengsel room/ei erover en bestrooi elk vormpje met 12 gram geraspte Parmezaanse kaas.
Verwarm de oven voor op 190˚C. Bak deze mini-quiches in 20 minuten goudbruin.
De gare quiches laten afkoelen en in luchtdichte afgesloten doos in de vriescel bewaren. Bevroren quiches hoeven niet te worden ontdooid wanneer ze worden opgewarmd (ca.10 minuten in de oven (150˚C), in elk geval tot ze door en door heet zijn). Maar vers verkopen is aantrekkelijker; en u kunt ze ook warm vanuit de oven in de winkel verkopen.
Foto: ©Iryna Melnyk/Shutterstock.com