Mini quiches met boerenpaté en ui

Ingrediënten

  • Ongeveer 500 gram pakken blader- of korstdeeg
  • Opgeklopt ei
  • 100 gram gesnipperde uien
  • 250 ml melk
  • 50 gram room
  • 4 eieren
  • 300 gram boerenpaté in zeer kleine blokjes gesneden
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Ongeveer 500 gram pakken blader- of korstdeeg,
  • Opgeklopt ei,
  • 100 gram gesnipperde uien,
  • 250 ml melk,
  • 50 gram room,
  • 4 eieren,
  • 300 gram boerenpaté in zeer kleine blokjes gesneden,
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas

Benodigheden

  • Ronde vormpjes van aluminium of aardewerk (met een diameter van ca 5 cm)

Bereiding

  • Als diepgevroren deeg wordt gebruikt: eerst ontdooien. Snijd uit het deeg zodanige plakjes (8 cm) dat tot aan de rand belegd zijn. Vet de vormpjes in met iets boter en beleg die met de plakjes deeg.

  • Verhit olie in een koekenpan en bak daarin de uien iets goudbruin; laat de ui afkoelen. Klop de melk en de room met de eieren door elkaar. Verdeel de paté en ui over de beklede bladerdeeg vormpjes. Schenk het mengsel room/ei erover en bestrooi elk vormpje met 12 gram geraspte Parmezaanse kaas.

  • Verwarm de oven voor op 190˚C. Bak deze mini-quiches in 20 minuten goudbruin.

  • De gare quiches laten afkoelen en in luchtdichte afgesloten doos in de vriescel bewaren. Bevroren quiches hoeven niet te worden ontdooid wanneer ze worden opgewarmd (ca.10 minuten in de oven (150˚C), in elk geval tot ze door en door heet zijn). Maar vers verkopen is aantrekkelijker; en u kunt ze ook warm vanuit de oven in de winkel verkopen.

Terug naar boven