Paprika’s in vieren delen, van zaad en zaadlijsten ontdoen en in kleine blokjes snijden. Uien schoonmaken en in kleine reepjes snijden. Alle ingrediënten nauwkeurig afwegen en gereed zetten. Olie in een grote braadpan warm maken en de uien daarin 10 minuten glazig bakken. Paprika blokjes toevoegen en de paprikapoeder, kummel, knoflook en de fijngehakte tijm. Alles laten stoven tot al het vocht verdampt is. Nu paneermeel en de slagroom toevoegen en 1 minuut meel laten stoven. De pan van het vuur nemen, en zout en cayennepeper toevoegen er goed onder mengen. En het geheel laten afkoelen voor verder bewerking. De blokjes Gouda kaas, de peterselie fijngehakt heel goed onder de koude massa mengen tot alles goed verdeel is.
Het bladerdeeg laten ontdooien. Op een met meel bestrooide schoon werkblad de langen helften van het bladerdeeg iets overlappend(ca 0,5 cm) maak zo een vierkante plak. Met een deegroller de naden lichtjes glad rollen.
De afgekoelde vulmassa op het bladerdeeg uitstorten, en links en rechts ca. 2 cm vrij laten en van het geheel een ovale rol maken. De vrij gelaten randen op elkaar drukken en de uiteinden van de pastei met eiwit bestrijken en goed op elkaar drukken. De hele pastei nu met eigeel bestrijken en op een met bakpapier belegde bakplaat leggen.
In een voorverwarmde oven van 200°C (hete lucht 180°C), op het midden richel van de oven plaatsen en 35 minuten laten bakken tot het deeg goudgeel is.
Presenteer deze bladerdeeg pastei met pikante Gouda kaas paprikavulling in plakken of in zijn geheel op een schone schaal in de toonbank met prijs en naamaanduiding.
De consument kan deze bladerdeeg pastei met pikante Gouda kaas paprikavulling het beste serveren met een verse sla en kruidenquark.
Beeld: © mashy2004/Shutterstock.com