Varkensgehakt bladerdeeg hapjes

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
  • 300 gr winkelklaar mager varkensgehakt, zonder kruiden
  • 2 sneetjes witbrood, zonder korst
  • 100 ml melk
  • ½ bosje verse peterselie
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 lente uitjes
  • 2 gr scherpe mosterd
  • 1 ei
  • 1 mespuntje zwarte peper uit de molen
  • 5 gr zeezout
  • 200 gr blader- of korstdeeg In de handel is kant-en-klaar blader –of korstdeeg (vers of diepvries of op rol te koop Gebruik bij voorkeur deeg met een dikte van 3 mm. Of koop kant-en-klare. We hebben nodig: plakken van circa 3 0 x 30 centimeter.  
  • Voor 4 personen,
  • 300 gr winkelklaar mager varkensgehakt, zonder kruiden,
  • 2 sneetjes witbrood, zonder korst,
  • 100 ml melk,
  • ½ bosje verse peterselie,
  • 2 takjes verse tijm,
  • 2 takjes verse rozemarijn,
  • 1 lente uitjes,
  • 2 gr scherpe mosterd,
  • 1 ei,
  • 1 mespuntje zwarte peper uit de molen,
  • 5 gr zeezout,
  • 200 gr blader- of korstdeeg In de handel is kant-en-klaar blader –of korstdeeg (vers of diepvries of op rol te koop Gebruik bij voorkeur deeg met een dikte van 3 mm. Of koop kant-en-klare. We hebben nodig: plakken van circa 3 0 x 30 centimeter.  

Bereiding

  • De sneetjes brood in blokjes snijden en met de hete melk toevoegen, en laten weken. Peterselie fijn snijden. Tijm en rozemarijn van de stengels ontdoen en fijn hakken. Lente uitje in fijne ringentjes snijden.Oven: voorverwarmen op 200°C (hetelucht: 180°C/Gasfornuis: stand 3)

  • Het brood uitdrukken en met het gehakt vermengen, kruiden, lente ui, mosterd en ei toevoegen en mengen (kneden) tot er een goede verdeling en binding is verkregen. Op smaak brengen met peper en zout. Het bladerdeeg op de werktafel uitrollen, met het gehaktmengsel bestrijken en spiraalvorming strak oprollen. Nu mondgerichte hapjes snijden, deze op een ingevette bakplaat leggen, met olijfolie bestrijken en 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot ze goudbruin zijn.

Terug naar boven