Springvorm van 24 cm doorsnee
Verwarm de oven voor op 200°C. Steek uit een plakje bladerdeeg 3 visjes met een stekertje of snijd ze met een mesje. Bestrijk ze met het ei en bak ze op een bakplaat in de hete oven in 8 minuten goudbruin.
Bekleed intussen de bakvorm met het overige deeg, bak de ‘lege’ taart ongeveer 15 minuten. Bestrijk de randen met het overgebleven ei, en bak de taart in nog 5-10 minuten verder gaar en goudbruin.
Verwijder de springvorm en laat het geheel iets afkoelen. Breng intussen de bouillon aan de kook, draai het vuur laag en pocheer hier de schol ongeveer 5 minuten in. Laat deze vervolgens goed uitlekken.
Maak een roux door de boter te smelten, de bloem er in één keer door te roeren en vervolgens beetje voor beetje de bouillon erdoor te roeren, zodat een dikke gebonden saus ontstaat. Laat deze in ongeveer 10 minuten op een laag vuur gaar worden.
Roerbak intussen in 1 eetlepel olie de groenten beetgaar. Roer vervolgens de garnalen, fijngesneden krabsticks, de gepocheerde schol, groenten, peterselie en dille door de saus roeren.
Maak het geheel op smaak met versgemalen peper en zout. Vul de gebakken deegvorm met de vis/groenten-saus en garneer met de 3 goudbruine visjes.