Maak alle groenten schoon en snijd ze zoals hierboven aangeduid. Weeg dan alle ingrediënten af.
Olie in een pan met zware bodem verhitten en gehakt toevoegen. Vijf minuten op matig vuur bakken, tot het bruin is en bijna al het vocht is verdampt, Gehakt met een schuimspaan uit de pan halen en laten afkoelen.
Verkleinde wortel,ui,kool,taugé, paprika en knoflook en gember met schoon gereedschap in een schone bak vermengen en in de pan twee minuten roerbakken. Terug in de bak doen en goed met het gehakt vermengen.
Loempiadeegbladen diagonaal op de werktafel neerleggen. De vulling in 10 porties verdelen. Op de voorste helft van elk deegblad een portie leggen. De onderste punt eroverheen vouwen, de zijkanten vochtig maken en goed aandrukken.
We verkopen deze loempia’s ongebakken. Bakken we ze zelf af en bakt de consument ze nog een keer in de olie, dan is er de kans dat ze veel olie opnemen. Verhit olie in een middelgrote, zware pan.Leg een of twee loempia’s oer keer in de hete olie en bak ze in vijf tot tien minuten op matig vuur goudbruin en krokant. Met een schuimspaan uit de olie halen en laten uitlekken. Serveren met ketjap. Loempia’s werden oorspronkelijk gevuld met bamboescheuten. Nu kennen we ze in veel smaken. Deze loempia’s zijn gebaseerd op de Chinese keuken.