Uitscheptaart met spinazie en aardappelen

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen (vast kokend)
  • 100 gram jonge verse bladspinazie
  • 6 cl aojamelk
  • 200 gram zoete aardappelen
  • 20 ml olijfolie
  • 100 gram blokjes uien
  • 1 gram verse gehakte gember
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gram geroosterde pijnboompitten
  • 4 takjes gewreven verse tijm
  • 2 lente-uitjes
  • 30 gram soja crème
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 10 gram gewreven amandelen
  • 10 ml Truffelolie
  • Zout en peper
  • 400 gram aardappelen (vast kokend),
  • 100 gram jonge verse bladspinazie,
  • 6 cl aojamelk,
  • 200 gram zoete aardappelen,
  • 20 ml olijfolie,
  • 100 gram blokjes uien,
  • 1 gram verse gehakte gember,
  • 1 teentje knoflook,
  • 10 gram geroosterde pijnboompitten,
  • 4 takjes gewreven verse tijm,
  • 2 lente-uitjes,
  • 30 gram soja crème,
  • 250 gram kerstomaatjes,
  • 10 gram gewreven amandelen,
  • 10 ml Truffelolie,
  • Zout en peper

Benodigheden

  • Taartvorm 

Bereiding

  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zet ze gereed.Aardappelen schoon borstel, koken en goed laten uitdampen. Schillen en door de pureeknijper drukken. Van de spinazie grove stelen verwijderen, Spinazie klein snijden, in kokende sojamelk over brengen en even laten slinken. Met geperste aardappelen goed vermengen en met zout en peper op smaak bergen. Uienblokjes in hete olijfolie glazig bakken en geschilde, in blokjes gesneden zoete aardappelen toevoegen. Fijn gehakte gember  en fijn gehakte knoflook, geroosterde pijnboompitten, gewreven tijm, rolletjes van lente-uitjes en soja crème toevoegen en even aan de kook brengen. Aan  de aardappelmassa toevoegen en goed vermengen tot alles goed verdeeld is.

  • Taartvorm met truffelolie inwrijven. Massa afvullen en gladstrijken. Halveerde kerstomaatjes erop verdelen, met gewreven amandelen bestrooien en in voorverwarmde oven bij 160 graden Celsius 20 minuten garen.

  • Met lepel uitsteken, op diepe warme borden presenteren en met tijm garneren.

Terug naar boven