Mini-Quiches met gerookte zalm

Ingrediënten

  • 200 gram Kwark
  • 7,5 dl Slagroom
  • 4 Eieren
  • 250 gram Gerookte zalm, in smalle reepjes gesneden
  • In de handel is kant-en-klaar blader –of korstdeeg (vers of diepvries of op rol te koop Gebruik bij voorkeur deeg met een dikte van 3 mm. Of koop kant-en-klare quichedeegvormpjes. Taartvormpjes van 8 cm Ø (diameter)
  • 200 gram Kwark,
  • 7,5 dl Slagroom,
  • 4 Eieren,
  • 250 gram Gerookte zalm, in smalle reepjes gesneden,
  • In de handel is kant-en-klaar blader –of korstdeeg (vers of diepvries of op rol te koop Gebruik bij voorkeur deeg met een dikte van 3 mm. Of koop kant-en-klare quichedeegvormpjes. Taartvormpjes van 8 cm Ø (diameter)

Bereiding

  • Steek/druk met een vorm 50 rondjes met een diameter van 8 centimeter uit het diepvriesbladerdeeg, wrijf de taartvormpjes in met olie en bekleed de vormpjes met deeg. Snijd zalm in mooie smalle reepjes. Mix kwark, room en eieren in een keukenmachine. Verdeel de zalm over de 10 quichebakjes, schenk het roommengsel erover.  Vul de vormpjes met de vulling.

  • De gevulde quiches afbakken in een voorverwarmde oven van 190˚C in 20 minuten tot ze goudbruin zijn.

  • De quiches afbakken en verkopen. De klant hoeft ze alleen nog op te warmen op 190˚C gedurende circa 20 minuten. Tip: de gare quiches kunt u afgekoeld twee maanden in een doos die gevacumeerd is in de diepvries bewaren (in een doos, dat voorkomt beschadiging van de quiches).

Terug naar boven