Spinazie ansjovis quiche

Ingrediënten

  • Voor deze taarten gebruiken we diepgevroren of gekoeld  korstdeeg. Men dient  dat dan uit te rollen tot een dikte van 2 mm. Het is ook verkrijgbaar vers op een rol, waarbij men de gewenste dikte kan bestellen. Voor dit recept gebruik ik ronde taartvormen met een diameter Ø van 16 cm en een hoogte van 4 cm. Deze vormen worden vooraf licht ingevet (met boter of olie), voordat de binnenkant met deeg wordt bekleed en de vulling ingebracht. Er kunnen duurzame taartvormen worden gebruikt, maar dan moeten de taarten uit het blik worden gehaald. Het is gemakkelijk voor de klant, wanneer u eenmalige aluminiumvormen gebruikt, waarin men de taarten aan de consument meegeeft en waarin de consument die ook kan verwarmen. Bovendien beschermt die eenmalige vorm tegen breuk e.d. Voor de vulling
  • 600 gr verse bladspinazie
  • 2 sjalotten
  • 15 gr boter
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 6 ansjovissen, in olie ingelegd
  • 100 gr Gruyère kaas, geraspt
  • 150 gr crème fraîche
  • 150 gr slagroom
  • 3 eieren
  •   peper uit de molen en zeezout
  • Voor deze taarten gebruiken we diepgevroren of gekoeld  korstdeeg. Men dient  dat dan uit te rollen tot een dikte van 2 mm. Het is ook verkrijgbaar vers op een rol, waarbij men de gewenste dikte kan bestellen. Voor dit recept gebruik ik ronde taartvormen met een diameter Ø van 16 cm en een hoogte van 4 cm. Deze vormen worden vooraf licht ingevet (met boter of olie), voordat de binnenkant met deeg wordt bekleed en de vulling ingebracht. Er kunnen duurzame taartvormen worden gebruikt, maar dan moeten de taarten uit het blik worden gehaald. Het is gemakkelijk voor de klant, wanneer u eenmalige aluminiumvormen gebruikt, waarin men de taarten aan de consument meegeeft en waarin de consument die ook kan verwarmen. Bovendien beschermt die eenmalige vorm tegen breuk e.d. Voor de vulling,
  • 600 gr verse bladspinazie,
  • 2 sjalotten,
  • 15 gr boter,
  • 1 mespuntje nootmuskaat,
  • 6 ansjovissen, in olie ingelegd,
  • 100 gr Gruyère kaas, geraspt,
  • 150 gr crème fraîche,
  • 150 gr slagroom,
  • 3 eieren,
  •   peper uit de molen en zeezout

Bereiding

  • Deze (kleine) taarten kunnen warm en koud worden gegeten. Ze passen uitstekend in een warm of koud buffet. Of als warme of koude lunch thuis. Ook kunt u warme punten vanuit de winkel (counter) verkopen voor directe consumptie. Je kunt gewone modellen hartige taart maken, maar ook kleine die geschikt zijn voor 1 en 2 persoon huishoudens. En je kunt er punten van snijden.

  • Spinazie schoon spoelen en in vergiet droog maken, sjalotten schillen en heel fijn hakken. In een passende pan de boter verwarmen en de sjalotten glazig bakken, de droge spinazie toevoegen en laten slinken. Met een mespuntje nootmuskaat op smaak brengen, spinazie uit de pan nemen, in een vergiet heel goed laten uitlekken en over het deeg verdelen. 

  • De ansjovissen droog deppen en heel fijn hakken. Slagroom, crème fraîche, eieren, gehakte ansjovis en kaas goed met elkaar vermengen en met zout en peper op smaak brengen. Dit mengsel over de spinazie gieten.

  • De gevulde quiche afbakken in een voorverwarmde oven van 200˚C  (hetelucht 180°C, gasfornuis stand 3- 4)en die temperatuur aanhouden. De baktijd is ca. 30 minuten. Door een schone, gedesinfecteerde breinaald in de taart te steken kunnen we zien of het product gaar is: wanneer we de naald er weer uit trekken en er geen deeg aan zit, is het product gaar.

  • Verkoop deze taarten bij voorkeur zo vers mogelijk. U kunt ze ook warm verkopen, per stuk of in partjes. Wanneer men op voorraad produceert; kan men de gebakken taarten het beste opslaan in de vriescel.

Terug naar boven