Hamburgerverrassing in bladerdeeg

Ingrediënten

  • 6 blader-of korstdeegplakjes ; 13 x 13 cm
  • 1 kg Gekruid gehakt
  • 2 Eieren
  • 2 Beschuiten
  •   Tomatenketchup
  •   Vers gesnipperde uien
  •   Geraspte kaas
  • 6 blader-of korstdeegplakjes ; 13 x 13 cm,
  • 1 kg Gekruid gehakt,
  • 2 Eieren,
  • 2 Beschuiten,
  •   Tomatenketchup,
  •   Vers gesnipperde uien,
  •   Geraspte kaas

Benodigheden

  • In de handel is kant-en-klaar blader –of korstdeeg (vers/gekoeld of diepgevroren) te koop.
  • 5 mm voor het blader –of korstdeeg.

Bereiding

  • Het gehakt mengen met de eieren en beschuiten goed mengen tot er een goede binding is verkregen. De bladerdeegplakjes gedurende 10 minuten op de werktafel laten ontdooien. De randen instrijken met geklopt ei. Met een spuitzak met ronde dop in het midden een rondje gehakt leggen. In het midden van dit gehakt een theelepel tomatenketchup aanbrengen en het gehakt licht bestrooien met de gesnipperde uien. De hoekjes naar het midden dichtvouwen, aandrukken en het geheel instrijken met geklopt ei. De bovenzijde licht bestrooien met geraspte kaas en op een goed ingevette bakplaat of op een rooster met bakpapier schikken.

  • Met de saus en garnituur kan naar believen worden gevarieerd. Wat dacht u bijvoorbeeld van mosterd en fijngesneden venkel i.p.v. tomatenketchup en uitjes.

  • In een voorverwarmde oven van 210˚C gedurende 20 minuten laten bakken.

  • De klant kan de hamburgerverrassing opwarmen in een magnetron volgen de gebruiksaanwijzing van uw magnetron of in een voorverwarmde oven bij 210˚c 5 minuten verwarmen tot de korst krokant is. Het product moet wel door en door warm zijn.

Terug naar boven